avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Felicitari tuturor celor care au fost admisi =D> Din fericire ma numar si eu printre ei :D Sa ne auzim cu bine in salile instantelor. Iar pentru cei care au picat, capul sus si poate aveti noroc la contestatie. Daca nu si la anul mai aveti o sansa. Oricum bafta multa la toata lumea!=D>=D>=D>
Hai ca se apropie de estimarea facuta de moto-300- anul trecut!Ca sa se ajunga la acelasi nr. de admisi vor pica multi si la contestatii!#-oOricum nu imi fac iluzii{dar incerc sa le vin altora:giggle:}
Andreea Lisievici a scris:

Discutand cu multa lume care a dat admiterea in diversi ani, incep sa cred ca problema adevarata nu e copiatul, ci corectarea extrem de dubioasa a lucrarilor. Si cand am dat eu admitere am luat nota mare la penal, unde la un subiect vag formulat am scris prea putin pe barem, iar la civil, unde eram convinsa ca totul a fost perfect, nota a fost sub asteptari. Iar poevestea asta se repeta prea mult, si e prea de tot faptul ca in anii trecuti au existat persoane care in urma contestatiei au ajuns chiar la de 3 la 9 la cate-o materie... Din acest motiv ma gandesc ca, pe langa multele probleme de concepere a acestui examen, trebuie adaugat si modul de selectare a celor care corecteaza, diferiti de cei care re-corecteaza, precum si raspunderea lor in caz ca nota a fost nejustificata (fie in plus, fie in minus).
Poate le dam o idee si la anul se da grila.Asa nu vor mai fii selectati cei fara raspundere.
Felicitari celor care au promovat acest examen de admitere in Baroul Bucuresti. Observ ca avem si o coronita : o nota de 9,38 pt domnisoara Ioana-Selena. :vishenka:Imi pare rau, pt ca fata de anii anteriori cand au existat si note de 10 acum cu greu am zarit cate un 9... 9 si putin (nici un 9.50 macar). #-o Ceea ce ma duce cu gandul ca ori examenul a fost extrem de greu, ori frauda a fost in floare, X-(ori majoritatea s-au dus sa-si incerce norocul, pt ca prea multe au fost notele de 2 / 3/ 4/ 5... iar cu greu se mai zareste printre dreptunghiurile innegrite si cate un admis. Nu i-am numarat, insa nu trebui numarati ca sa observam la prima vedere tragedia. Multa bafta la contestatii, cei care au nevoie de mai 1 pct, 1,50 (la cel mult 2 materii) il vor obtine, insa pt ceilalti napastuiti...ai Doamne mila! :worthy:
miriapod a scris:
Poate le dam o idee si la anul se da grila.

Dupa parerea mea grila nu e o solutie. Ea asigura verificarea unor cunostinte, dar nu si capacitatea de exprimare, despre care eu cred ca e esentiala in profesia noastra. In plus, la grile se poate copia mult mai usor de la cei de langa.
Sigur, nicio solutie nu e perfecta, dar cred ca un examen sub forma unor spete este cel mai indicat. Asa se inlatura memorarea, se stimuleaza raspunsurile si opiniile proprii, si nu prea da loc la copiat cu mijloace tehnice. Din nou, e doar o parere, dar e formata dupa un examen de admitere pe sistemul actual si un examen de definitivat pe spete.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)