avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
colegi....sa nu va suparati pe mine...dar eu chiar sunt bucuroasa ca o colega de-a mea nu a intrat...chiar ma bucur...nesimtita a copiat pe rupte...tzipa intruna la mine sa ii spun..(eram sa fiu data afara din examen k m-au vazut supraveghetoarele ca ii sopteam) si apoi tzipa ba la cel din fata, ba la cel din dreapta...b scotea cate o fitzuica...eram asa de nervoasa pe ea vazand cu cat tupeu a venit ea la examen...si eram convinsa ca il va lua... uite ca nu a fost asa..... =D> =D> =D>
Mihaela a scris:

Observ (cum e si firesc) parerile sunt impartite. Intr-adevar si Miriapod are dreptatea lui/ei. Depinde si de "culoarea" pe care o are cel ce corecteaza lucrarile, precum si de prioritatile deja prea bine stiute. Insa si Mar1000 are dreptate: pt un astfel de examen (cum va fi de altfel si cel de la defintivat) pregatirea trebuie sa fie temeinica si continua. Si eu am sustinut acest examen dupa 2 ani de la absolvirea facultatii si am fost admisa din prima cu medie peste 9, insa am studiat intensiv in anul respectiv, cum de altfel si pt definitivat trebuie practica (cu cat e mai multa cu atat e mai bine), insa nu trebuie uitat studiul pe carte. In meseria asta mereu apar lucruri noi, mereu trebuie citit. Nu cataloghez pe nimeni, nu judec pe nimeni, insa la unii notele vorbesc de la sine. E inadmisibil ca un candidat la 4 materii sa obtina note bune si f bune (si aici ma refer la note cuprinse intre 7 si 9) si la o materie sa obtina o nota de 3 sau 4. Aici clar corectorul a avut orbul-gainii! Fiti fara retineri... contestati-va notele si sperati ca macar la recorectare sa vi se faca dreptate! :)

sa stii ca ceea ce spui tu e adevarat
eu am reusit sa iau 7 la civil, 7,5 la pr civ (am facut contestatie pt ca stiu ca am scris de cel putin 8 cu o exigenta exagerata), 9 la organizare, 7,05 la penal si 4 la procedura unde dupa calculele mele trebuia sa iau minim 6 maxim 8 pt ca nu am scris tot...dar ca sa imi scada din 2-4 puncte 6...mi se pare mult prea batator la ochi
am facut contestatie si la procedura civila si la procedura penala
sper sa iau ola contestatie....chiar cred ca am fost nedreptatit de un individ care s-a plictisit la mine
198413 a scris:

felicitari celor care au fosti declarati admisi!
din pacate eu nu ma numar printre ei!
daca pana acum am avut incredere in cei care organizau examenul, cu toate ca auzisem ca orzanizarea lasa de dorit, acum simt scarba, repulsie totala de tot ce inseamna barou!
am picat la dr civil cu 5:55, cu toate ca la procedura civ am luat 9, penal8:85, org 8 si proced penala 7.
este f greu sa accept un asemenea esec dar nu am ce sa fac , ma complac in situatia asta!

banuiesc ca ai facut contestatie....nu se poate asa ceva...e chiar batator la ochi la tine
radulescua86 a scris:

Mihaela a scris:

Observ (cum e si firesc) parerile sunt impartite. Intr-adevar si Miriapod are dreptatea lui/ei. Depinde si de "culoarea" pe care o are cel ce corecteaza lucrarile, precum si de prioritatile deja prea bine stiute. Insa si Mar1000 are dreptate: pt un astfel de examen (cum va fi de altfel si cel de la defintivat) pregatirea trebuie sa fie temeinica si continua. Si eu am sustinut acest examen dupa 2 ani de la absolvirea facultatii si am fost admisa din prima cu medie peste 9, insa am studiat intensiv in anul respectiv, cum de altfel si pt definitivat trebuie practica (cu cat e mai multa cu atat e mai bine), insa nu trebuie uitat studiul pe carte. In meseria asta mereu apar lucruri noi, mereu trebuie citit. Nu cataloghez pe nimeni, nu judec pe nimeni, insa la unii notele vorbesc de la sine. E inadmisibil ca un candidat la 4 materii sa obtina note bune si f bune (si aici ma refer la note cuprinse intre 7 si 9) si la o materie sa obtina o nota de 3 sau 4. Aici clar corectorul a avut orbul-gainii! Fiti fara retineri... contestati-va notele si sperati ca macar la recorectare sa vi se faca dreptate! :)

sa stii ca ceea ce spui tu e adevarat
eu am reusit sa iau 7 la civil, 7,5 la pr civ (am facut contestatie pt ca stiu ca am scris de cel putin 8 cu o exigenta exagerata), 9 la organizare, 7,05 la penal si 4 la procedura unde dupa calculele mele trebuia sa iau minim 6 maxim 8 pt ca nu am scris tot...dar ca sa imi scada din 2-4 puncte 6...mi se pare mult prea batator la ochi
am facut contestatie si la procedura civila si la procedura penala
sper sa iau ola contestatie....chiar cred ca am fost nedreptatit de un individ care s-a plictisit la mine

Crezi ca esti singurul la care s-au plictisit?! Si noi cand am dat definitivatul (anul acesta, mai exact) au fost care s-au plictisit din prima si au dat note dupa cum batea vantul frunza! X-( . Insa aproape toti cei cu discrepante atat de mari si de evidente intre note au facut contestatie si pot spune ca au si luat (printre ei si eu) =D> ! Mai ales ca fiecare stie cat a scris si ce a invatat. Cineva intreba daca la recorectare se scade din nota deja luata :nu, nu se scade. Ori ramane aceasi nota, ori se mareste. In nici un caz situatia nu poate fi agravata. Mai observ tot cu atat de multa stupoare ca in numai 3 ani de zile s-a "inasprit" corectura la admitere. In 2006, numarai pe degete pe cei picati , iar acum ii numeri pe degete pe cei admisi. Sunt de acord ca trebuie facuta o triere a viitorilor avocati, dar nu la modul asta: bataie de joc in cel mai barbar stil (ca sa nu spun macel)! :angry: App. cei care veti avea castig de cauza dupa contestatii, luati-va inima in dinti si stati cat mai mult pe langa maestrul vostru si pe cat posibil intrati in instanta (la pledat), altfel, slabe sanse de promovare a definitivatului. Teoria nu va va folosi cine stie ce; dupa cum stiti veti da spete.
P.S. Nu inteleg cum de s-a picat atat de mult (si in tara e aceasi situaite) in conditiile in care ati avut la dispozitie 4 ore pt fiecare materie; in anii trecuti s-au dat comasate cate 2 (civ+proc si pen+proc) in 4 ore respectiv 2 ore pt Lege, cu tot atatea subiecte (4 sau 6 la materiile de baza si 4 la Lege). Nu sariti la mine ,:surrender: pt ca am vazut subiectele... si nu vreau sa critic pe nimeni. De fapt, se si vede din note cine a invatat (ii exclud pe tupeistii care au copiat si pe cei cu "spate").
nicoleta_85 a scris:

colegi....sa nu va suparati pe mine...dar eu chiar sunt bucuroasa ca o colega de-a mea nu a intrat...chiar ma bucur...nesimtita a copiat pe rupte...tzipa intruna la mine sa ii spun..(eram sa fiu data afara din examen k m-au vazut supraveghetoarele ca ii sopteam) si apoi tzipa ba la cel din fata, ba la cel din dreapta...b scotea cate o fitzuica...eram asa de nervoasa pe ea vazand cu cat tupeu a venit ea la examen...si eram convinsa ca il va lua... uite ca nu a fost asa..... =D> =D> =D>

Poate ne si impartasesti din notele ei (poate chiar numele sau)!:training: Sa intelegem ca tu ai absolvit?! Daca "da" , atunci felicitari! =D>

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)