avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
De ce nu? In facultate nu ati avut examene cu spete?
@ carmen marin
fiului dv, care da examen anul viitor, ii recomandati sa invete din cartile de sinteza sau aveti alte sugestii?
carmen marin a scris:

In fapt m-as fi dorit un altfel de examen. as fi vrut sa constea in spete, caci asta face un avocat, apara partile din proces, oricare ar fi ele. Asa cum intram direct in "paine" dupa absolvire consider ca ar fi necesar sa cunoastrem practica , nu teorie pura. asta este parerea mea.

draga mea
o sa ai parte de spete , destule
din cate am inteles ai fost grefier , daca ma insel imi cer scuze ,dar asa ca fapt divers solutiile pronuntate ti se par corecte?. Acum ca ai intrat in breasla noastra ,sunt curioasa cum o sa ii spui clientului ca ai pierdut procesul desi erai sigura ca o sa il castigi :sorry:
Andreea Lisievici a scris:

De ce nu? In facultate nu ati avut examene cu spete?

Am terminat la o "universitate" de stat...degeaba....si doar 2 examene am dat cu speta: dr. Proc Civl 1 si 2, iar la unele materii cum ar fi Dr Muncii la alegere, examen oral, deci iti poti imagina ce speta groaznica a fost...
Asa ca totusi mi se pare destul de nasol daca s-ar da spete, pentru ca nu toti am facut spete, iar de multe ori spetele sunt ideale si in niciun caz nu fac parte din realitatea juridica, cea intalnita pe salile Judecatoriilor, Tribunalelor sau ale altor instante.
Niciodata nu esti sigur ca ai sa castigi un proces.Cel putin asta am invatat in atatia ani. Si spun asta deoarece nici o cauza nu este identica cu alta chiar daca pare. In meseria asta totul este frumos, chiar si cand pierzi, deoarece te face sa vrei mai mult, sa inveti mai mult , sa fii la curent cu toate schimbarile si sa iti doresti sa fii cel mai bun. Nu stiu cat am sa reusesc eu acest lucru deoarece nu mai am timpul necesar (caci ai nevoie de ceva ani buni de practica) iar eu mi-s cam in varsta dar sunt sigura ca am sa fac tot ce imi sta in putinta ca cele ce pronunta judecatorul sa ie in spiritul li litera legii. Cu totii stim ca legea este interpretabila si are atatea portite, noi trebuie sa o gasim pe cea mai buna pentru clientul nostru. Pentru anylad- da pentru fiul meu am sa recomand sa aleaga sintezele deoarece pe mine m-au ajutat in mare. Am ramas surprinsa la civil, caci am atins toate subiectele si chiar am calculat punctajul si nu meritam doar 6, dar eu am un mare defect- scrisul. L-am stricat la sala in 17 ani de munca . Cam asta este.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)