lylyka65 : marti am introdus actiunea impotriva unbr la judecatoria sect 5
sper ca sa mi se alature mai multi impotriva acestora
Presupun ca este o actiune civila din moment ce ai introdus cererea la judecatorie, in niciun caz nu este pe contencios administrativ.
Imi spui si mie, te rog, care este temeiul legal al acestei actiuni?
Pur si simplu eu nu-mi dau seama care ar putea fi, si chiar sunt curioasa.
D-le Avocat-corector,
Dvs cadeti in capcana generalizarii, nu cred ca faptul de a primi calificativul respins in urma unui examen de primire in profesie..cu mari lacune in desfasurare.. echivaleaza cu lipsa coerentei in exprimare si cu necunoasterea vadita a limbii romane..
In privinta modului de corectare, am rezerve mari, corectarea a fost subiectiva, au fost depunctari evidente, din varii motive, asupra carora m-am oprit in alte dati.Am luat in considerare indemnul dvs de a invata, e o profesie in care se invata continuu, insa m-am pregatit temeinic si pentru acest examen. Si, drept urmare, ca si participant si ca persoana care nu a picat vreodata un alt examen, imi rezerv dreptul de a imi sustine punctul de vedere. Dvs. vorbiti cu usurinta de respinsi cu medie de intrare, pt ca nu va aflati in acest caz, sunteti un observator neutru... eu, insa, nu.Si noptile si zilele pe care le-am pierdut invatand pentru un examen in care corectitudinea nu a fost la ea acasa imi dau mie dreptul sa cer sa se faca lumina . Inca ceva, selectia nu este atat de riguroasa pe cat credeti dvs, au existat si victime colaterale in acest examen, care a fost gandit astfel incat sa permita accesul limitat in profesie, contrar celor afirmate de dl Florea in toate interviurile catre mass-media . Ma opresc aici, fara sa mai vorbesc de nelipsitele aranjamente ..imi este efectiv greata sa vorbesc despre ele si oricum nimeni nu da 2 bani.
Mi se pare extraordinar ca cineva din partea opusa a baricadei a gasit ca este de cuviinta sa ofere o explicatie, fie ea si formala.
Nimeni nu sustine ca toti cei care au picat acest examen, (indiferent ca au promovat toate probele dar nu au obtinut media de admitere, sau ca au o medie mult peste mult-visatul 7, sau ca au picat cu note de 1, 2,3 date in doru' lelii) ar fi trebuit sa fie admisi, din simplul motiv ca am urmarit diverse discutii dinaintea examenului si am observat carente flagrante de jur-imprejur.
Dar asta nu inseamna ca nu au fost cam prea multe victime colaterale de data asta. Absolventi ai Universitatii Bucuresti care au dovedit ca au o pregatire de exceptie in 4 ani de facultate (Hexagonul Facultatilor de Drept,premiul 1, bursieri, actuali masteranzi etc) au picat acest examen cu note incredibil de mici.Dupa cum spunea si domnul prodecan Romeo Popescu : "Nu se poate sa stii si deodata sa nu mai stii."
.
Puteti sa prostiti mass -media in legatura cu slaba pregatire a 66% dintre candidati, dar pe noi, care ne cunoastem ca o familie, stim cine si ce a dovedit in acesti ani, nu o sa reusiti sa ne induceti in niciun fel in eroare cu privire la ceea ce s-a intamplat cu adevarat.
Inca o data tin sa aduc in atentie atitudinea nedemna a domnului presedinte UNBR care a declarat in audienta ca nu este interesat de ceea ce s-a intamplat in tara (in exemplul de fata, Baroul Suceava) si ca daca se vor constata greseli de traspunere a notei de pe lucrare pe liste oricum nu se va mai putea face nimic.dar a cui sa fie vina acestei neglijente?A noastra, a candidatilor???Mai coborati printre noi,muritorii, va rugam.Cereti sa ne asumam acest esec?Mai inai asumati-va propriile indolente si fraude.
Nu vreau sa jignesc niste persoane care mi-au fost profesori si pentru care am cel mai adanc respect si nicio urma de indoiala cu privire la corectitudinea lor.Vreau doar sa semnalez ca se vede cu ochiul liber,si din avion, unde s-a gresit la corectura.Nu este posibil sa exista pagini intregi de picati la drept penal, in conditiile in care s-au obtinut note bune/mari/ foarte mari in rest.
In plus, dorim sa avem garantia ca ne putem vedea lucrarile, corectura, corespondenta notelor in rezultatele finale, prezenta tuturor paginilor pentru care am semnat.Cerem prea mult in schimbul celor 833 ron+cheltuieli de inscriere?
Acesta este exemplul meu personal.
Ii salut pe cei care au dat curs invitatiei de a sta demni in fata acestei institutii de o notorietate reprobabila.
tot respectul meu catre absolventii facultatilor de drept ai altor universitati, promovati sau respinsi, care au muncit si si-au jucat corect sansa.
restul, ati facut ce a trebuit pentru a supravietui.este in natura umana.asta nu inseamna ca nu dezaprob acest gen de comportament.In acelasi timp, va sugerez ca pe viitor sa nu mai tolerati manevre similare pentru ca va taiati singuri craca de sub picioare.O frauda in plus=o sansa in minus pentru dumneavoastra.
noi vrem doar corectitudine, nu cerem indulgenta sau mila!!! vrem un examen corect!!! cred ca cel mai bine ar fi sa se permita ,la cerere,sa fie data lucrarea canditatului pt a o vedea . ce e cu toata secretomania asta ? dati lucrarile candidatilor care au indoieli asupra corectitudinii corectarii.
Daca e asa de dificil ,de ce nu dati test grila si gata? Grila de corectare nu va mai lasa loc de subiectivism sau de interpretare din partea celor care corecteaza lucrarile.
Dar asta nu se poate ,nu? cum s-ar mai lua spagile alea grase de 5-10 mii de euro? asa ceva e de neconceput.....:stunned:
Mi se pare extraordinar ca cineva din partea opusa a baricadei a gasit ca este de cuviinta sa ofere o explicatie, fie ea si formala.
Nimeni nu sustine ca toti cei care au picat acest examen, (indiferent ca au promovat toate probele dar nu au obtinut media de admitere, sau ca au o medie mult peste mult-visatul 7, sau ca au picat cu note de 1, 2,3 date in doru' lelii) ar fi trebuit sa fie admisi, din simplul motiv ca am urmarit diverse discutii dinaintea examenului si am observat carente flagrante de jur-imprejur.
Dar asta nu inseamna ca nu au fost cam prea multe victime colaterale de data asta. Absolventi ai Universitatii Bucuresti care au dovedit ca au o pregatire de exceptie in 4 ani de facultate (Hexagonul Facultatilor de Drept,premiul 1, bursieri, actuali masteranzi etc) au picat acest examen cu note incredibil de mici.Dupa cum spunea si domnul prodecan Romeo Popescu : "Nu se poate sa stii si deodata sa nu mai stii."
. Puteti sa prostiti mass -media in legatura cu slaba pregatire a 66% dintre candidati, dar pe noi, care ne cunoastem ca o familie, stim cine si ce a dovedit in acesti ani, nu o sa reusiti sa ne induceti in niciun fel in eroare cu privire la ceea ce s-a intamplat cu adevarat.
Inca o data tin sa aduc in atentie atitudinea nedemna a domnului presedinte UNBR care a declarat in audienta ca nu este interesat de ceea ce s-a intamplat in tara (in exemplul de fata, Baroul Suceava) si ca daca se vor constata greseli de traspunere a notei de pe lucrare pe liste oricum nu se va mai putea face nimic.dar a cui sa fie vina acestei neglijente?A noastra, a candidatilor???Mai coborati printre noi,muritorii, va rugam.Cereti sa ne asumam acest esec?Mai inai asumati-va propriile indolente si fraude.
Nu vreau sa jignesc niste persoane care mi-au fost profesori si pentru care am cel mai adanc respect si nicio urma de indoiala cu privire la corectitudinea lor.Vreau doar sa semnalez ca se vede cu ochiul liber,si din avion, unde s-a gresit la corectura.Nu este posibil sa exista pagini intregi de picati la drept penal, in conditiile in care s-au obtinut note bune/mari/ foarte mari in rest.
In plus, dorim sa avem garantia ca ne putem vedea lucrarile, corectura, corespondenta notelor in rezultatele finale, prezenta tuturor paginilor pentru care am semnat.Cerem prea mult in schimbul celor 833 ron+cheltuieli de inscriere?
Acesta este exemplul meu personal.
Ii salut pe cei care au dat curs invitatiei de a sta demni in fata acestei institutii de o notorietate reprobabila.
tot respectul meu catre absolventii facultatilor de drept ai altor universitati, promovati sau respinsi, care au muncit si si-au jucat corect sansa."
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)