avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT-ul vrea sa dau 40 000 euro. Eu nu vreau sa le ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT-ul vrea sa dau 40 000 euro. Eu nu vreau sa le dau parola

Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. HardDisk-ul meu este encryptat si nu vreau sa-i dau parola la procuror. El este nervos foc pe mine. Daca mai vine cu ceva ordonanta de la judecatorie ma poate obliga sa-i dau parola? E ca si la alcool, cu refuzul de-a da probe biologice? Este in favoarea mea faptul ca nu se stie in mod clar ce se afla pe harddisk ? Din milioane de utilizatori romani am fost arestati doar eu si prietenul meu. Citii prin presa cum ca ar trebui sa dam cam 40,000 euro. E cam mult...

Daca nu ii dau la nenea de la DIICOT parola ce pot pati?


Nu are cum s-o sparga, nu vreau sa zic motivele tehnice dar nu are cum.

OFF-TOPIC: Multumesc frumos pt raspuns.Ea mi-a spus ca a depus la DIICOT plangerea si abia dupa aproximativ un an i-a venit raspunsul.Adica acum aproape 2 sapt si ca poate merge in termen de 20 de zile sa isi retraga plangerea,ca a vorbit cu procuroarea ca ii e prietena si ca nu se intampla nimic bla bla.Daca e asa,nu trebuia deja dupa sa zicem 10 zile de la aflarea rezultatului,sa fi venit deja sa imi ridice calulatorul ?Pe care oricum nu il mai am demult,iar ce a patit ea s-a intamplat acum un an (cand a si depus plangerea si abia acum i-a venit raspunsul).Banuiesc ca pentru a afla dupa IP numele pe cine e abonamentul au mers cu mandat la provider.Eu daca sun la cei de la care am internet,pot afla daca au primit mandat ? Sau daca eu merg la DIICOT sa ma interesez daca a fost depusa vreo sesizare,sau sa aflu rezultatul lor,sau sa aflu ce se intampla efectiv,pot afla ?Tare imi e ca joaca la cacealma cum a zis cineva mai sus.Ok a patit`o,are impresia ca am facut-o eu si isi incearca norocul si nu stiu cum sa aflu daca e adevarat sau nu...
Rectific: Asa ca simplul fapt ca lui X i s-a spart calculatorul de pe IP-ul lui Y nu demonstreaza ca Y a spart calculatorul lui X. Poate demonstra cel mult ca un calculator al lui Y a fost folosit pentru atac, dar nu demonstreaza vinovatia lui Y, deoarece nu se poate proba cine a lansat atacul.

Concluzia: se poate demonstra ce calculator a facut-o, nu cine a facut-o. Deci nu se poate demonstra ca dvs. ati spart acel calculator.

In general Politia sau DIICOT-ul nu comunica pagubitului cine a facut asta, ci afla asta la tribunal, d-aia poate fi cacealma sau chiar santaj.
Santaj nu pentru ca nu mi-a spus-o sub forma sa obtina bunuri de la mine.Dar prea multe relatii zice ca are si ba i-a spus procuroarea ba nu stiu cine una alta.Din ce am vorbit pe scurt cu avocata mea,odata inceputa orice sesizare,ancheta etc,nici un procuror,politist etc nu are voie sa mai dea detalii. Se tot fereste sa imi dea numarul dosarului ca sa pot verifica si eu,sa vad macar acele IP`uri care ea sustine ca este al meu.Nu stiu cum sa fac sa vad macar sesizarea daca a fost facuta sau e o minciuna grava
GermanAlex a scris:

Un fapt real petrecut la unul din clientii mei acum cateva zile. Ma suna clientul ca ii merge computerul foarte greu si nu isi mai poate deschide documentele. Analizez ce se intampla si constat ca toate documentele si pozele sale au fost criptate. Peste tot pe hard sunt mesaje ca toate documentele si pozele i-au fost criptate cu o cheie pe 2048 biti si ca daca o vrea sa intre pe pagina ... si sa plateasca. Deci se poate si asa ceva. Nu i-am putut recupera nimic. Am sters virusul dar mai mult nu s-a putut face. E plina lumea de hoti care abia astepta sa va fure. Nu neglijati masurile de protectie si sfaturile specialistilor.


E vorba de virusul "Politia Romana" varianta a3a imbunatatita. pe langa blocarea desktopului face si aceasta cryptare. Cautati pe net, exista solutia de revenire. Adica de decryptare.
Va pot raspunde in cunostinta de cauza, vis a vis de ce s-a intamplat in cazul meu.

La perchezitia informatica care trebuie sa aiba loc in prezenta dvs si a aparatorului ales sau din oficiu si a unor martori, sau in lipsa dvs daca refuzati sa asistati la perchezitia informatica dar neaparat in prezenta unor martori si a avocatului ales sau din oficiu, perchezitia se efectueaza la modul urmator: se foloseste un dispozitiv electronic un Bit Locker care permite citirea de date informatice de pe hardisk dar nu permite scrierea pe acesta, iar cautarea datelor se face cu Encase un soft dedicat de cautare de date imprumutat de la FBI din ce am inteles eu.
Recomandat si am inteles ca aici este in functie de ce procuratura nimeresti, dar repet normal ar fi sa se creeze o imagine a hardiskului, hdd-ul sa iti fie inapoiat si toate cautarile sa se faca in acea imagine din nou cu un dispozitiv care sa nu permita alterearea prin scriere a acelei imagini.

Alte discuții în legătură

Hard encryptat PwnAlex PwnAlex Tot continutul calculatorului meu este encryptat si doar eu stiu parola cu care poate fi accesat(nu detin lucruri ilegale doar niste informatii si poze legate ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)