avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT-ul vrea sa dau 40 000 euro. Eu nu vreau sa le ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT-ul vrea sa dau 40 000 euro. Eu nu vreau sa le dau parola

Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. HardDisk-ul meu este encryptat si nu vreau sa-i dau parola la procuror. El este nervos foc pe mine. Daca mai vine cu ceva ordonanta de la judecatorie ma poate obliga sa-i dau parola? E ca si la alcool, cu refuzul de-a da probe biologice? Este in favoarea mea faptul ca nu se stie in mod clar ce se afla pe harddisk ? Din milioane de utilizatori romani am fost arestati doar eu si prietenul meu. Citii prin presa cum ca ar trebui sa dam cam 40,000 euro. E cam mult...

Daca nu ii dau la nenea de la DIICOT parola ce pot pati?

Nu are cum s-o sparga, nu vreau sa zic motivele tehnice dar nu are cum.

Daca iei o marfa, o folosesti 1 zi si nu esti multumit, o poti duce inapoi la magazin si poti lua alta in loc sau poti primi banii inapoi. Povestea cu ”marfa vanduta nu se schimba” a trecut demult, ca si consumatori avem niste drepturi, nu ar fi rau daca s-ar posta un articol pe tema asta.
Daca iei un CD cu muzica din magazin si il asculti nu e nicio problema. Daca inviti 100 de prieteni la nunta si il asculti nu e nicio problema. Daca acelasi CD il dai intr-o sala unde tai bilete la intrare (faci profit de pe urma lui) sau il pui intr-un magazin pt a atrage clientela inseamna ca faci bani pe munca autorului si trebuie sa-i dai si lui ceva. De ex pt melodia Tornero cantata de M. Traistariu la posturile de radio acestea erau obligate sa dea 2 eurocenti de fiecare data cand o difuzau. Nu e mult deci ca sa fie legal te costa putin. Traistariu a facut 2 mil de euro numai cu acest cantec !
Chestiunea este daca procurorul poate dovedi reaua ta credinta/vointa în a-i da parola. Toti uitam parolele mai ales in conditii de stres! Daca ai uitat-o si este adevarat acest lucru nu are cum proba infractiunea si nici faptul ca obstructionezi cercetarea penală. Judecatorul poate dispune decriptarea hardului pe baza celorlalte probe pentru ca este vorba de secretul corespondentei. Pana atunci esti nevinovat.
Hsk a scris:

@lindstrom: eu nu il consider furt, pentru ca tu, ca si \"posesor/producator\" poti sa il folosesti in continuare... daca iti fur masina nu o mai poti folosii... asta e principalul motiv de ce eu consider ca piraterie!=furt (!= sau =/=)

ok
in exemplul meu cu masina, daca ai innapoiato, ti se iarta greseala!
totusi, daca iti insusesti un lucru, care apartine altuia, fara acordul lui, cum se numeste?
sunt discutabile problemele astea....nici nu cred ca se vor rezolva curand, in favoarea autorilor de drept!

Qubik a scris:

Daca iei o marfa, o folosesti 1 zi si nu esti multumit, o poti duce inapoi la magazin si poti lua alta in loc sau poti primi banii inapoi. Povestea cu ”marfa vanduta nu se schimba” a trecut demult, ca si consumatori avem niste drepturi, nu ar fi rau daca s-ar posta un articol pe tema asta.

asa este....dar le iei cu consimtamantul proprietarului.....le platesti, chiar!...ti se da bon de mana...factura!
dar ce facem noi pe net, e acelasi lucru?
din punctul meu de vedere nu.....
nu le iau apararea si eu fiind din categoria celor care se folosesc gratuit, dar trebuie sa tinem cont si de drepturile lor!

Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
lindstrom, utilizator
allice a scris:

Cat despre "aveam wi-fi nesecurizat accesat de un vecin" - astea sunt povesti atunci cand se pune problema dupa si nu o sa fac teoria batului de chibrit.

Serios? Teoretizeaza-mi macar fosforul pentru unul clasa AC, eventual un clasa N stock sau nu.
Qubik a scris:

Daca iei un CD cu muzica din magazin si il asculti nu e nicio problema. Daca inviti 100 de prieteni la nunta si il asculti nu e nicio problema. Daca acelasi CD il dai intr-o sala unde tai bilete la intrare (faci profit de pe urma lui) sau il pui intr-un magazin pt a atrage clientela inseamna ca faci bani pe munca autorului si trebuie sa-i dai si lui ceva. De ex pt melodia Tornero cantata de M. Traistariu la posturile de radio acestea erau obligate sa dea 2 eurocenti de fiecare data cand o difuzau. Nu e mult deci ca sa fie legal te costa putin. Traistariu a facut 2 mil de euro numai cu acest cantec !

Eu nu am facut nici un ban... mi-am dus "sculele" si compul am pus muzica si am plecat, erau prietenii mei, a fost in loc de "cadou" :)
Ma rog... bine ca a trecut, acum vreau sa o fac serios, si nu stiu exact cum...

Alte discuții în legătură

Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)
Expertiza it? veronyca28 veronyca28 Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: Acum 2 ani am imprumutat o perioada de timp unitatea de la calculator unei persoane. Aceasta persoana a comis ... (vezi toată discuția)