avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT-ul vrea sa dau 40 000 euro. Eu nu vreau sa le ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT-ul vrea sa dau 40 000 euro. Eu nu vreau sa le dau parola

Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. HardDisk-ul meu este encryptat si nu vreau sa-i dau parola la procuror. El este nervos foc pe mine. Daca mai vine cu ceva ordonanta de la judecatorie ma poate obliga sa-i dau parola? E ca si la alcool, cu refuzul de-a da probe biologice? Este in favoarea mea faptul ca nu se stie in mod clar ce se afla pe harddisk ? Din milioane de utilizatori romani am fost arestati doar eu si prietenul meu. Citii prin presa cum ca ar trebui sa dam cam 40,000 euro. E cam mult...

Daca nu ii dau la nenea de la DIICOT parola ce pot pati?

Nu are cum s-o sparga, nu vreau sa zic motivele tehnice dar nu are cum.

allice a scris:

Nu ma pricep la chestiuni de drept, dar ar trebui sa i se explice omului in ce situatie este plecand de la premisa ca procuratura are destule dovezi pentru a-l acuza. Singura problema asa cum am zis este cuantumul prejudiciului.

Orice invinuit sau inculpat are dreptul la tacere. Acest drept ERA IMPERIOS NECESAR CA PROCURORUL SA I-L PUNA IN VEDERE
dar daca omul n-are avocat ce sa faca? Avocatul din oficiu vine si asista ca o momaie, doar e platit cu un onorariu slab si nu are niciun interes sa se agite. De uned ti-a mai venit ideea cu instigarea? Noi nu-i instigam ci ii aducem la cunostinta drepturile pe care le are.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
Admin, administrator
Bun, si total offtopic, pentru cei care au citit aseara o parte din forum, si nu au dormit foarte bine azi-noapte stiind ca si pe hdd-ul lor se afla cate un film(non-xxx) pentru care nu pot prezenta chitanta. Ce este defapt ilegal?
Sa iei un film->te uiti-> il stergi
sau
sa iei un film->il rescrii de 100 de ori-> il vinzi

Sau cat de grava e fiecare infractiune?

Cat despre ORDA si DIICOT sunt niste gainarii enorme... Eu mi-am facut din pasiune niste boxe si un amplificator dupa care am fost sa sonorizez majoratele a 3 prieteni... nu stiu daca a durat 3 luni pana m-am trezit cu ei la "usa"... dar am scapat neavand prea multe dovezi... iar altii fac treaba asta de ani buni, si-au facut casa+masina din asa ceva, si habar n-au cine e ORDA, ADA, UCMR, iar acum vreau sa o fac "legal" dar nu prea stiu cum (daca vreun cititor stie ce si cum il rog sa lase un pm sa nu facem offtopic aici)

Riseup, BAFTA mai departe!
cUM se cheama programul? mersi..
Hsk a scris:

Sa iei un film->te uiti-> il stergi
sau
sa iei un film->il rescrii de 100 de ori-> il vinzi

Sau cat de grava e fiecare infractiune?

si, si.....amandoua se penalizeaza
te folosesti de munca altuia, fara o recompensa!
poti sa iei o masina dintr-un show-room, sa-ti faci treaba cu ea o zi-doua, apoi sa o duci innapoi, fara probleme?....:D...eu zic ca nu....
asa si cu drepturile astea de autor......
si eu vad filme on-line, mai dau cate un soft jos....asta e situatia!
parerea mea ca pedepsele pe acest domeniu se vor inasprii.....e un furt, pana la urma!
parerea mea......

pana la urma, flacaul invinuit ce a mai facut?
care e situatia?

@adicxu: [ link extern ] /
Banuiesc ca de asta vorbesc ;)

@lindstrom: eu nu il consider furt, pentru ca tu, ca si "posesor/producator" poti sa il folosesti in continuare... daca iti fur masina nu o mai poti folosii... asta e principalul motiv de ce eu consider ca piraterie!=furt (!= sau =/=)
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
Hsk, utilizator

Alte discuții în legătură

Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)
Expertiza it? veronyca28 veronyca28 Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: Acum 2 ani am imprumutat o perioada de timp unitatea de la calculator unei persoane. Aceasta persoana a comis ... (vezi toată discuția)