A. La inceputul lunii aprilie sotia mea a primit preaviz de incetare a contractului de munca incepand din data de 15mai, motivul art. 65-1 din legea 53-2003.
In contractul colectiv de munca pentru anul 2008/2009(semnat de conducere si sindicat) se specifica la art.53 "Este interzisa concedierea femeilor, din motive neimputabile lor, care mai au trei ani pana la pensionarea la cerere".
Ea fiind in aceasta situatie (care mai au trei ani pana la pensionarea la cerere), aceasta decizie de incetare a contractului de munca este ilegala si nula?.Va cer parerea –ce se poate face?; in decizie nu se specifica nici un termen de contestare a ei.
Revin din nou pentru ca ce s-a intamplat azi 15.05.2009 in aceasta situatie , tine de domeniul absurdului.
Fiindca decizia era emisa cu data de 1.04.2009, am depus contestatie la tribunal in data de 29.04.2009.
A primit citatia de la tribunal in 5.05.2009, pentru judecare fiind programata pe 5.06.2009, si banuiesc ca si fabrica a primit-o in aceeasi perioada.
Si acum absurditatea: s-a prezentat sa-si ridice carnetul de munca azi 15.05 pentru ca aceasta era data cand ii inceta contractul de munca conform deciziei.
La personal i se inmaneaza 2 decizii: una de anulare a deciziei precedente, si alta prin care incepand cu data de azi 15.05.2009 este intr-un nou preaviz pana pe 16 iunie, cand ii inceteaza contractul de munca-.art. 65-1 din legea 53-2003 ( dupa primirea citatiei, in data de 12.05.2009 directorul a facut un act aditional la CCM prin care anuleaza articolul art.53 "Este interzisa concedierea femeilor, din motive neimputabile lor, care mai au trei ani pana la pensionarea la cerere". )
Ce parere aveti domnilor juristi. Mie mi s-a facut lehamite- cand ma gandesc ca acest director este un angajat ca si mine, nu patron. Pot cere daune morale?