avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Salut,
Sunt salariat la o firma de retail din bucuresti, pe o functie de conducere (sef departament). Acum o luna am avut un conflict cu directorul magazinului, mai concret cu o zi in urma conflictului am facut o reducere la niste articole perisabile care ulterir s-au vandut. Directorul m-a contact a 2-a zi sa vin de urgenta la magazin, m-am dus si m-a intrebat de ce am redus acel articol asa de mult. Eu mi-am argumentat decizia luata (reducerea se face in functie de calitatea marfii la momentul respectiv) , dar directorul nu a dorit sa acepte explicatiile, a inceput sa urle si sa ma insulte (handicapt, redus mintal, etc ...) si ca nu mai are nevoie de oameni ca mine. Eu in momentul acela am plecat si am venit a 2-a zi la munca pentru a lamuri situatia mea. Directorul a zis ca nu mai are nevoie de serviciile mele, si sa imi dau demisia. Nu mi-am dat demisia, am stat in concediu medical o luna, si am revenit la serviciu. Acesta acum tot imi solicita demisia, eu nu o voi da, dar mi s-a comunicat ca imi va face o comisie de cercetare peste 10 zile. Mentionez ca astazi am dat o nota explicativa sa povestesc ce s-a intmplat in acea zi (cu reducerea) si atat. Ce se poate intampla, imi poate desface contractul de munca ?? Pe ce motiv ??
Multumesc .
Nu exista "decizie de preaviz". Ci doar preaviz prin care sunteti incunostintat despre desfacerea cim si decizia de desfacere CIM. Deci, da, grabiti-va. Ce ati primit, este o decizie de desfacere.
1. Nu v-ati uitat la titlu? Cum scrie? Decizie de concediere?
2. Cred ca este scrisoarea de preavizare. Decizia de concediere se emite dupa perioada de preaviz.
Ciudata decizie emisa cu 45 de zile inainte de data incetarii c.i.m. ... aveti cumva functie de conducere, intrucat unii angajatori la preavizul pentru concediere pun un termne de 30 de zile lucratoare.

În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

Termenul de contestatie este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei ... mie imi suna a decizie de incetare a c.i.m. ceea ce ati postat dvs., prin urmare, termenul ar expira in cateva zile.
simplu, scrie " DECIZIA NR 114 -31.03.2009
nu am functie de conducere

:offtopic: Va rog sa folositi functia de editare pentru a adauga/corecta ceva. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Imi mentin parere ca este o decizie de desfacere. Va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata. Dovada probei incumba angajatorului, depuneti doar copie dupa acea "decizie".

Alte discuții în legătură

Conteststie decizie bunica1 bunica1 As vrea sa stiu : impreuna cu ceilalti colegi napastuiti , disponibilizati , am depus prin registratura , contestatie la decizia de incetarea CCM.Am vra ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65, instiintare vikipatru vikipatru Buna ziua! As vrea sa va intreb, mi-a fost comunicata instiintarea de concediere pe 01/10/2008, unii angajati de la RU spun ca este decizia de concediere. La ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere cu prelungirea preavizului diaconu adriana diaconu adriana Am semnat decizia de concediere in perioada de preaviz,dar am intrat in concediu medical cateva zile; va rog sa-mi spuneti daca primesc o alta decizie de ... (vezi toată discuția)