avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Salut,
Sunt salariat la o firma de retail din bucuresti, pe o functie de conducere (sef departament). Acum o luna am avut un conflict cu directorul magazinului, mai concret cu o zi in urma conflictului am facut o reducere la niste articole perisabile care ulterir s-au vandut. Directorul m-a contact a 2-a zi sa vin de urgenta la magazin, m-am dus si m-a intrebat de ce am redus acel articol asa de mult. Eu mi-am argumentat decizia luata (reducerea se face in functie de calitatea marfii la momentul respectiv) , dar directorul nu a dorit sa acepte explicatiile, a inceput sa urle si sa ma insulte (handicapt, redus mintal, etc ...) si ca nu mai are nevoie de oameni ca mine. Eu in momentul acela am plecat si am venit a 2-a zi la munca pentru a lamuri situatia mea. Directorul a zis ca nu mai are nevoie de serviciile mele, si sa imi dau demisia. Nu mi-am dat demisia, am stat in concediu medical o luna, si am revenit la serviciu. Acesta acum tot imi solicita demisia, eu nu o voi da, dar mi s-a comunicat ca imi va face o comisie de cercetare peste 10 zile. Mentionez ca astazi am dat o nota explicativa sa povestesc ce s-a intmplat in acea zi (cu reducerea) si atat. Ce se poate intampla, imi poate desface contractul de munca ?? Pe ce motiv ??
Multumesc .
Intr-adevar, doamna director este simpatica. Insa, ca sa poata modifica CCM trebuie sa incheie un act aditional, care trebuieste semnat de reprezentantii sindicatului/reprezentantii salariatilor. Au facut acestia acest lucru? Mai verificati ceva: daca nu cumva, in CCM la nivel de ramura nu este prevazuta o astfel de interdictie. Daca da, atunci nu o ajuta pe doamna director modificarea CCM.
Actul aditional este semnat si de reprezentantii sindicatului- halal de acesti lideri care sunt niste paiate- datat-12.05.2009; dar repet acest act aditional s-a facut dupa ce au primit citatia de la tribunal prin care sotia si-a cerut drepturile (citatia au primit-o pe 5 sau 6.05.2009 ). Luand in considerare ca acestia au anulat articolul respectiv, tocmai in intervalul de timp ramas pana la judecarea cauzei, deci practic intentionat pentru a o da pe sotie afara, dandu-si seama ca va castiga in instanta, nu mai spun starea psihica prin care trecut, asta nu inseamna marlanie? Oricum avea de gand ca dupa proces sa le arate ca" nu mor caii cand vor cainii" si sa renunte la calitatea de angajat al lor. DAR ACUM , SI ASA NU MAI ARE CE PIERDE, POATE SA-I DEA IN JUDECATA PENTRU PREJUDICII MORALE?SI SA CEARA DAUNE MORALE?

Intrepriderea este cu capital majoritar privat, insa actionarii sunt atat de diversificati ca nu are nici unul majoritatea 50+1%, de, s-a facut acea privatizare de pe vremea lui Vacaroiu, cand ne depuneam cupoanele - ba le luam si pe cele ale rudelor- ca fraierii. Cand au negociat CCM, probabil au avut ca exemplu unul luat de la altii, si au vrut si ei sa-si protejeze femeile.
muskici a scris:

POATE SA-I DEA IN JUDECATA PENTRU PREJUDICII MORALE?SI SA CEARA DAUNE MORALE?

NICI UN RASPUNS?
Oricum din 15.05.2009 este concediata pentru ca s-s infuriat din cauza stresului si a refuzat al doilea preaviz.
Se poate dar luati legatura cu un avocat pe dreptul muncii care sa studieze bine cazul si sa va spuna ce sanse aveti.
Succes!
Pentru a obtine daune morale de la angajator sotia dvs trebuie sa faca dovada prejudiciului moral adus de catre angajator prin masurile dispuse de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conteststie decizie bunica1 bunica1 As vrea sa stiu : impreuna cu ceilalti colegi napastuiti , disponibilizati , am depus prin registratura , contestatie la decizia de incetarea CCM.Am vra ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65, instiintare vikipatru vikipatru Buna ziua! As vrea sa va intreb, mi-a fost comunicata instiintarea de concediere pe 01/10/2008, unii angajati de la RU spun ca este decizia de concediere. La ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere cu prelungirea preavizului diaconu adriana diaconu adriana Am semnat decizia de concediere in perioada de preaviz,dar am intrat in concediu medical cateva zile; va rog sa-mi spuneti daca primesc o alta decizie de ... (vezi toată discuția)