avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de conducere

NCP stabileste amanarea aplicarii pedepsei si prevede in art. 90 : "Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusă niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarșită, dacă nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare."

Din punctul meu de vedere, daca unui posesor de permis auto, in cazul unei vatamari din culpa, instanta dispune amanarea aplicarii pedepsei, atunci permisul de conducere nu se mai anuleaza.

Voi ce credeti?
Buna ziua,deci daca am primit amanarea aplicarii pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat dupa ce se investeste hotararea definitiva pot merge sa imi ridic permisul?
Buna ziua eu am primit confirmare de anularea pedepsei și mi sa spus sa aștept hotărârea acasă pentru conducerea sub influența alcoolului poate sa mai îmi suspende permisul pe vro perioada anume deja am stat 4luni ?
Sunt in aceeași situație dar eu am primit doar o confirmare acasă nu și hotărârea după ce primesc hotărârea îmi pot recupera permisul ?
Razvanpop a scris:

boby_yoghi a scris:

Sunt exact in acest caz. Am fost condamnat(desi nu-i condamnare propriu-zisa) pt conducere sub influenta alcoolului si s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei. Dupa redactarea hotararii ramase definitiva am redactat o cerere catre conducerea politiei rutiere in urma cu 4 zile pt restiutuirea permisului. Dupa indelungi discutii si dezbateri de trei zile la care au participat mai multi juristi, au ajuns la concluzia normala si anume aceea de am restitui permisul de conducere. In concluzie, ceea ce ati preupus s-a adeverit in practica asa cum era normal. Sper prin asta sa ajut si alte persoane aflate in aceasta situatie.



lasami te rog un numar de contact ca vreau sa te intreb ceva in aceeasi situatie sunt si eu

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Stai mult durează.

Babi12 a scris:

Buna ziua eu am primit confirmare de anularea pedepsei și mi sa spus sa aștept hotărârea acasă pentru conducerea sub influența alcoolului poate sa mai îmi suspende permisul pe vro perioada anume deja am stat 4luni ?

Condamnă pe inculpatul ......, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art. 374, 396 alin. 10 Cod procedură la pedeapsa de 1 an ?i 4 luni închisoare. În temeiul art. 91, 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani în colaborare cu institu?ii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare la D.J.D.P. ...sau la Primăria ora?ului ... În temeiul art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind condiţiile revocării suspendării executării sub supraveghere.
Articolul 114 din Codul Rutier prezinta, la alineatul 1, toate infractiunile pentru care legea prevede anularea permisului de conducere.

Potrivit prevederilor, anularea permisului de conducere se dispune daca titularul a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a incalcarii regulilor de circulație.
In aceasta situație cei de la Rutiera imi vor anula permisul?

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)