avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de conducere

NCP stabileste amanarea aplicarii pedepsei si prevede in art. 90 : "Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusă niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarșită, dacă nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare."

Din punctul meu de vedere, daca unui posesor de permis auto, in cazul unei vatamari din culpa, instanta dispune amanarea aplicarii pedepsei, atunci permisul de conducere nu se mai anuleaza.

Voi ce credeti?
Nu, instanta nu a aplicat nicio alta interdictie. Cu siguranta vom merge in contencios dar totusi as mai dori niste pareri.
Multumesc, Boby_yoghi!
ati primit si o amenda administrativa?
Buna seara, am semnat un acord de recunoastere pentru alcol as avea sanse sa nu imi fie permisul anulat dupa noua lege?
Depinde ce s-a stabilit prin acord, daca este vorba de renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, nu se anuleaza.
Buna ziua, astazi mi s-a pronuntat hotararea definitiva si anume 8 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pentru conducere sub influenta alcoolului. Cu permisul meu ce se va intampla ? Este anulat ? Il recuperez dupa 3 luni ? Sau luni ma pot prezenta la politie cu o cerere sa il iau inapoi ?

Alte discuții în legătură

Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)