avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de conducere

NCP stabileste amanarea aplicarii pedepsei si prevede in art. 90 : "Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusă niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarșită, dacă nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare."

Din punctul meu de vedere, daca unui posesor de permis auto, in cazul unei vatamari din culpa, instanta dispune amanarea aplicarii pedepsei, atunci permisul de conducere nu se mai anuleaza.

Voi ce credeti?
Vi se anuleaza permisul.
ce as putea face ca sa nu il anuleze? sunt la faza de apel
Sa fiti achitata sau sa se dispuna o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.
Sa fie achitat nu cred ca este nici o sansa ...sa se aplice amanarea aplicarea pedepsei
Bună. Dacă mă poate lămuri și pe mine cineva cu pr mea. Cu o lună în urmă am dorit să achiziționez o mașină care nu era înmatriculată. Eu neavând ce face am mers să văd mașină care era la 60km distanta de localitatea mea într-un sat,dar să fie și treaba treabă am și luat niste nr care erau de pe o mașină de a mea cu care nu se mai circula de ani de zile M-am gândit in momentul acela că nu pot să probez mașina fără nici un fel de nr. (O decizie foarte proastă) Am ajuns am vazut mașină și am vrut să o și probez in mers cu gândul dacă e ok să revin a doua zi cu platforma. Am pus nr pe ea și am ieșit pe șoseaua comunei respective,Nu am facut 100m după o curbă ma oprit poliția,evident că am oprit și a început tot calvarul, Mi sa făcut o declarație de polițist specificând exzact circumstanțele care au fost ,Mi sa luat permisul normal și mia dat o dovadă fără drept de circulație,dar spunândumi politistul să merg la judecătoria de care aparține cazul pt că mi se va da o dovadă cu dreptul de circulație pe o lună și va trebui să merg lunar pentru a mi se prelungi. Dar nu mi sa dat nimic până nu se va soluționa cazul. Acum eu v-am relatat cam i totalitate cazul. Stiu că va trece destul timp până voi fi chemat în instanță și după cate am inteles trebuie să fiu chemat pt a da o declarație în fața procurorului se va face dosarul și se va începe urmărirea,penală. Intrebarea mea este ce șanse am : Să primesc cu amanarea exzecutari pedepsei si 2 ani cu supraveghere. ?Precizez că nu am cazier judiciar și nici vreo infracțiune rutieră sunt curat din toate punctele de vedere. Am inteles că pt a beneficia nu trebuie să primesc mai mult de 2 ani. Si imi voi primi permisul înapoi dacă voi primi amanarea exzecutari pedepsei? Am o cunoștință care i să intamplat aceași poveste cu un an în urmă și a beneficiat de amanarea exzecutari pedepsei cu 2 ani de supraveghere sî permisul la primit înapoi. Sper să beneficiez si eu.Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
Ciocan Viorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)