avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de conducere

NCP stabileste amanarea aplicarii pedepsei si prevede in art. 90 : "Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusă niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarșită, dacă nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare."

Din punctul meu de vedere, daca unui posesor de permis auto, in cazul unei vatamari din culpa, instanta dispune amanarea aplicarii pedepsei, atunci permisul de conducere nu se mai anuleaza.

Voi ce credeti?
Sa traiti ! Am si eu o intrebare, imi puteti spune si mie daca voi avea permisul anulat? ... am pedeapsa de 8 luni inchisoare in art 83 cp amana aplicarea pedepsei inchisorii pe un termen de supraveghere a , b , c , d , e.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
alexie12, utilizator
Bună ziua,am primit amenda penala de 9000Ron și 1900 Ron cheltuieli de judecata,ce pot face pentru nu mi anula permisul de conducere,pot face apel în 10 zile,Vă mulțumesc
Aveti dreptul sa depuneti apel, in termen de 10 zile de la comunicarea minutei.
Solutia pe scurt: S.P.NR. 2794/23.11.2016 În baza art. 396 alin. (1), (4) şi (10) Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatul VSD, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 336 al. 1 din Codul penal. În baza art. 83 alin. (1), (3) Cod penal, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) şi (2) din C. penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. va atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 85 alin. 2 lit. g C. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu conduce autovehicule pe durata termenului de supraveghere. În temeiul disp. art. 274 alin. 1 C.pr.pen., obligă inculpatul la sumei de 350 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare pentru inculpat ?i procuror. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2016, la Judecătoria Tg-Jiu. In cazul asta ce se poate intampla?
Permisul nu se anuleaza dar nu veti conduce in termenul de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)