avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de conducere

NCP stabileste amanarea aplicarii pedepsei si prevede in art. 90 : "Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusă niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarșită, dacă nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare."

Din punctul meu de vedere, daca unui posesor de permis auto, in cazul unei vatamari din culpa, instanta dispune amanarea aplicarii pedepsei, atunci permisul de conducere nu se mai anuleaza.

Voi ce credeti?
Cititi ce s-a scris si puteti intelege.
Ati primit informatii suficiente.
Ce ati inteles din ceea ce am scris unii si altii?
Sau ce nu ati inteles, ca sa va fie mai usor...

Ceea ce vreti este un studiu de caz si nimeni nu sta sa faca gratis asa ceva.
S-au expus niste pareri pe ceea ce se vede la o prima vedere.
Dreptul presupune un studiu amanuntit si probabil ca acest lucru nu il intelegeti...

Domnule Patrascu, am sters ca am inteles gresit ce a scris userul...si raspunsul nu era potrivit...
Altfel nu stergeam...
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am citit si am inteles,va multumesc. Chiar ramasesem cu un gust amar la ras dumneavoastră pentru că nu spusesem ca am ca fac. Daca aveam nu mai eram aici e clar. Bun deci un ras per.total s.ar putea nu e exclus si ceea ce.mi doresc eu doar ca trebuie avocat . Ma gandesc sa citesc bine legea ca doar timp am si sa.mi pregatesc o aparare singur,suna amuzant,ulterior sa dau la drept. Mie incă nu mi.au venit nici analizele d sange ..care sunt f greu sa vină nu cu mult peste 1la mie in etilotesc 0,95. Acum astept,politistul m a informat ca exista o toleranta mica in jurul valorii d 0,8 astfel inaintand dosarul cu prop. de SUP. Domnu Patrascu astept niste exemple specifice d rezultate sange.etilotest mai mici sau apropiate.stimă
Informati-l pe politist ca propunerea de SUP nu se mai dispune de la 1 februarie 2014.
Tin sa multumesc incă o data celor care fac efortul d a oferi niste informatii in special d.Lascoschi dar si d.Patrascu si domnisoarei Gabriela care a spus clar ca nu se stie clar ce e cu legea noua si ca va reveni cand va cunoaste. Din ce m.am documentat in ultimele zile Amanarea pedepsei mi.ar fi cea mai bună...cu un judecator indulgent pot conduce dupa proces care oricum va dura cel putin 6 luni pana acolo. Multă stimă

Domnule Patrascu am sa il informez ,daca cu SUP nu mai poate at ce poate propune in afară d IUP,doar NUP sau incetarea urmarii penale merge?trebuie sa fie ceva si in noua lege. Mi.ati spus ceva d niste exceptii la rez la sange..va rog sa.mi dati si mie 2,3exemple.va multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Soluţiile de neurmărire şi netrimitere în judecată sunt clasarea sau renunţarea la urmărirea penală dar in cazul alcoolemiei ridicate nu aveti nici o sansa, oricum daca ati comis fapta pe legea veche, individualizarea pedepsei prin suspendarea conditionata a executarii este considerata mai favorabila decat amanarea aplicarii pedepsei, chiar daca permisul se anuleaza, asta nu intelegeti.

Alte discuții în legătură

Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)