avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei vs. anulare permis de conducere

NCP stabileste amanarea aplicarii pedepsei si prevede in art. 90 : "Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusă niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarșită, dacă nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare."

Din punctul meu de vedere, daca unui posesor de permis auto, in cazul unei vatamari din culpa, instanta dispune amanarea aplicarii pedepsei, atunci permisul de conducere nu se mai anuleaza.

Voi ce credeti?
Daca nu se anuleaza permisul inseamna ca ramane de vazut daca se interzice dreptul de a conduce...
Si daca nu se anuleaza permisul inseamna ca ar cam trebui sa existe dreptul...
E clar faptul ca instanta ar trebui sa dispuna in mod expres cu privire la acest aspect, as zice eu...si anume, daca interzice dreptul de a conduce ( nu de a permite sa conduca, evident:) )intrucat in caz contrar dreptul nu se poate presupune ca ar fi suprimat...
Traim intr-o tara care nu stie d capul ei o societate care nu formeaza tineri pentru un viitor ci ii"deformeaza"in fine asta e o altă discuţie. Aceleaşi raspunsuri le primesc peste tot nimeni nu stie,as plati un avocat bun pentru un studiu cel putin doar ca fara permis nu am nici venituri,no job,intr.un final ce sa inteleg ca e mai bine pentru mine ca sunt judecat pe noua lege? Dacă da exista sanse d a scapa d anulare in vreun fel ? Am inteles mai sus ca noul cod prevede si in cazul infractiunilor o susp a dreptului d a conduce d 90 de zile,ce sa mai inteleg. Altceva,nu mi se pare deloc drept ca in cazul anulari sa mai astepti 12/6luni d la decizia judecatorului pentru ca dja decizia vine la mai bine d o juma'd an d la comiterea faptei.ROMANIA.Nu sunt jurist dar in fiecare zi caut pe net si tot caut in ncpp si ncp iar trb cu anularea nu imi este deloc clară,pe legea veche era clar,dar acum? Eu nu mai pot cere recalculare dar politistul?procurorul? In ce masură poate da un NUP sau SUP un procuror in situatia mea. Am multe intrebări stiu dar sunteti singuri d unde ma pot"ajuta"ca sa zic asa. Vă multumesc enorm pt ras si voi reveni in fiecare zi pt raspunsuri.p multa stimă si respect.
Platiti avocat dar va costa ca sa studieze.
Gratis va spunem din experienta pentru ca au platit altii si am studiat anterior.Aici inca nu a platit nimeni si ne dam cu parerea ca asa consideram la o prima vedere...
Nu prea cred ca va permiteti sa platiti un avocat serios ca daca va face un calcul la ora si va cere bani va costa cat procesul aproape.
Ar fi mai economicos sa angajati avocat.
Insa...in drept pot fi solutii juridice diferite...
Adica unii sa obtina ceva iar altii sa nu obtina...
In drept se poate intampla si asa ceva.

E corect sa nu aveti dreptul de a conduce...din moment ce ati comis o infractiune...
Asa era legea veche...si nu se poate spune ca are un fond rau...

Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat eu nu am spus nici ca voi plati un avocat nici ca am bani ba din potrivă,nu stiu cum ati inteles. Am spus"as plati ..macar pt studiu..DAR NU AM VENITURI. Mi.ati scris o juma d pagina A4dar nici.un raspuns informativ,normal va intereseaza doar banii dar nu mai vad rostul forum.ului.din mom ce nu puteti sa.mi dati nister ras cu caracter d parere informativ sa zic pe drept"un mic ajutor"sa stiu la ce ma pot astepta daca am sau nu sanse d a scăpa d o anulare pe legea noua.va multumesc
Dle Lascoschi ati sters partea pentru care v-am aplaudat :D

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Cand o sa dau de permis ? zaicaioan zaicaioan În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina aceluiaşi inculpat, ... (vezi toată discuția)
Acoolemie mare Kawassaky Kawassaky In data de 5 noiembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie. Am suflat in alcooletest si a iesit 1,3mg in aerul expirat. Am fost dus la spital si mi s-a ... (vezi toată discuția)