Nicoleeta a scris:
pai zice "unor dovezi CA SI PENTRU.." gen aceleasi, nu?
se poate interpreta si asa....pe mine ,,ma omoara,,autorii care schimba termeni din cod cu expresii pe care le considera echivalente,si MU tot cam asa face uneori.....:(
omoara claritatea
Daca tatal(bunic) si 2 fii ai lui decedeaza intr-un accident auto(comorienti),ramanand in viata sotia suprevietuitoare a tatalui(bunicului),cate un copil(nepoti ai bunicului) al fiecarui fiu decedat,precum si sotiile suprevietuitoare ale fiecarui fiu decedat,cum se calculeaza cotele? Aveti idee?Nu prea stiu ce se intampla cu sotiile supravietuitoare
nelamurire:
1.descoperirea faptei = cunoasterea de alte persoane, de persoana al carei patrimoniu a fost prejudiciat sau de autoritati, chiar cand autorul ramane necunoscut.\"
cunoasterea de alte persoane inseamna oricine in afara in de subiectii implicati?
ca sa produca efecte desistarea nu tr sa afle nimeni de pe planeta,nicio persoana...nu in afara de ....nici ei....
2.persoana al carei patrimoniu a fost prejudiciat ce inseamna? adica eu inteleg ca in cazul unei infractiuni simple, sa zic, e vorba despre subiectul pasiv, iar in cazul unei infractiuni complexe, spre ex talharie, cand se exercita violentele asupra unei persoane si bunul pe care il detine persoana talharita, ii apartine unei alte persoane, persoana prejudiciata e un tert, despre acea persoana e vorba?
nu e corecta distinctia ta....
infr simpla -furt-stau in chirie iar in weekend cand sunt plecat la mare/munte intra un hot si sustrage electrocasnicele proprietarului (frigider,masina de spalat,tv....) in cazul asta pers prejudiciata e proprietarul pt ca nu erau ale mele,iar subiect pasiv sunt eu pt ca era spatiul in folosinta mea,bunurile erau in detentia mea......
3.dar daca persoana talharita e chiar titularul bunului?
in cazul asta, nu e \"descoperita\" fapta? adica, daca hotul ii spune \"daca nu mi dai lantul, iti fac asa si pe dincolo\" si fapta ramane doar in forma tentata, cum mai opereaza desistarea? ca e descoperita de persoana al carei patrimoniu a fost prejudiciat.. de fapt in cazul asta nici nu e vorba despre un patrimoniu prejudiciat, avand in vdr ca fapta ramane tentata, nu are loc insusirea bunului. deci nu inteleg.
desistarea e o cauza de nepedepsire a tentativei iar dupa cum ai observat nu se mai poate beneficia de efectele ei in conditiile in care se afla de tentativa.....