magnum88 a scris:
Am si eu o nelamurire la procedura civila. La art. 41 alin. (1) Cpp se stipuleaza ca judecatorul care a pronuntat o incheiere interlocutorie sau o hotarare prin care s-a solutionat cauza nu poate judeca aceeasi pricina in apel, recurs, contestatie in anulare sau revizuire si nici dupa trimiterea spre rejudecare.
Tabarca zice ca e musai ca si prin incheierea interlocutorie sa se solutioneze cauza pentru ca judecatorul sa fie incompatibil. Deci, ce inteleg eu de aici e ca judecatorul devine incompatibil numai daca a pronuntat o incheiere interlocutorie cu privire la o exceptie de fond ? In cazul celorlalte tipuri de incheieri interlocutorii nu exista incompatibilitate. Corect?
Art. 41
Cazuri de incompatibilitate absolută
(1) Judecătorul care a pronunţat o încheiere interlocutorie sau o hotărâre prin care s-a soluţionat cauza nu poate judeca aceeaşi pricină în apel, recurs, contestaţie în anulare sau revizuire şi nici după trimiterea spre rejudecare.......
Art. 235
Încheieri preparatorii şi interlocutorii
Instanţa nu este legată de încheierile premergătoare cu caracter preparatoriu, ci numai de cele interlocutorii.
Sunt încheieri interlocutorii acelea prin care, fără a se hotărî în totul asupra procesului, se soluţionează excepţii procesuale, incidente procedurale ori alte chestiuni litigioase.
in codul Boroi nu avem nuantarea asta pe care oricum eu nu o consider corecta..
poti sa-mi zici pagina din Tabarca sa vad mai exact ce zice....
mersi.