a_diaconu a scris:
iuli_c a scris:
barem ac
Raducan ,gr nr 191/pag 341
editia 2014
din ce am observat sunt scrise pe teoria domnului Udroiu,iar in carte domnia sa atrage atentia ca NCPP nu mai prevede o dispozitie explicita din care sa rezulte ca ,,acestea au o valoare probanta conditionata,,
mentiunea asta o face la toate probele.....
pai hai sa ne imaginam ca ne acuza cineva de comiterea unei fapte penale,nu exista nicio proba in afara de declaratia respectiva,toate celelalte probe coroborate arata ca n-am comis nimic.
Domnul Udroiu ne spune practic ca judecatorul se poate orienta spre proba singulara,care nu se coroboreaza cu nimic,si care ne acuza,deoarece e liber in aprecierea probelor si nu e tinut de coroborare.....
daca asa stau lucrurile mie imi pare foarte grav,pt ca un judecator de rea-credinta iti alege o proba in acuzare ,care nu se coroboreaza cu nimic,si motiveaza pe aia hotararea deoarece e liber in apreciere....
Tu ce raspunzi ai dat?
Mi se pare anormal ca declaratia partii vatamate sa nu fie coroborata cu alte probe.
Oricine poate face o plangere impotriva mea si, fara a exista alte probe, sunt plimbat printr-un intreg proces?
declaratiile persoanei vatamate
a.sunt supuse principiului liberei aprecieri a probelor
b.au o valoare probanta conditionata de coroborarea lor cu alte probe din cauza
c.au o valoare probanta neconditionata
eu credeam ca in barem o sa am ab si asa am raspuns.......