avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
gabescu a scris:
Asa cum va sugera si colegul beom faceti cerere de incuviintare a executarii silite.Exceptia de neconstitutionalitate, admisa, opereaza pentru viitor si nu retroactiv, cu toate ca sunt si pareri contrare.
Exceptia de neconstitutionalitate opereaza erga omnes.
Pana la producerea efectiva a efectelor deciziei este vorba de prevederi legale care incalca insasi constitutia si aceasta este LEGEA SUPREMA a statului.Incalcarea ei constituie o adevarata sfidare...zic eu.
avocat Claudiu Lascoschi
Nu va inteleg logica. ce legatura are faptul ca opereaza impotriva tuturor, fara exceptie, cu ceea ce a zis colegul gabescu? Ce e gresit in ce a spus dumnealui?
Sfidare la ce? legea spune clar ca acele prevederi declarate neconstitutionale sunt supendate timp de 45 zile, si daca nu sunt modificate in acest interval ele devin inaplicabile.
As spune ca aprecierea respectiva este pur subiectiva. Mi se pare o ineptie si cred ca este inca o decizie luata la masa verde. Procedura de executare silita trebuie sa se desfasoare cu celeritate, impunerea parcurgerii unor pasi in plus, inutili, este o mare ineptie. Pe calea unei contestatii la titlu se poate inlatura orice eventual abuz. De ce mai este nevoie de o cerere de incuviintare a executarii? Oricum judecatorul nu intra pe fondul raportului juridic, el doar constata existenta unei creante certe, lichide si exigibile.