In nov 2008 am castigat un proces impotriva Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Parata a facut recurs. Insa acesta a fost respins de curand, in aprilie curent, pentru ca s-a depasit termenul legal. Am citit recent pe Avocatnet un articol care prezinta o lege de natura sa complice obtinerea banilor prin executare silita. Banuiesc ca de bunavoie ANRP nu imi va da suma stabilita... Ma puteti lamuri care e situatia de fapt? Nu mai este suficient sa apelez la executorul judecatoresc? Multumesc.
exact ce trebuie! Sa asculti si partea cealalta. Cei care au de luat si sunt cinstiti, sunt impotriva. Dar ce te faci cu atatie camatari care dispar cand au de incasat si pun atatia ooameni in situatia de a-si pierde bunurile dupa ce au platit si o parte din bani? Cum "repari" o executare cand executorul a fost avertizat ca sunt probleme si totusi, sau mai degraba tocmai de aceea a fortat lucrurile?
Ideea este ca executorul are interes in executarea silita si nu poate fi obiectiv din acest motiv.
Nici nu ii putem cere acest lucru desi legea asa ar zice...
Cenzura este solutia.
Cu ce schimba incuviintarea instantei situatia invocata de dumneavoastra? Daca nu stiti va spun eu ca incuviintarea executarii silite este o formalitate. Nu cenzureaza cu nimic executarea. Judecatorul doar constata existenta titlului executor si incuviinteaza executarea. Cele relatate de dumneavoastra nu au legatura cu incuviintarea executarii silite.
Si pentru ca tot spuneati ca ati fi invocat si dvs aceasat exceptie. Vi s-ar fi ras in nas, credeti-ma. O astfel de solutie nu s-ar fi dat daca nu exista un interes major in cauza. Cand a fost modificat acel articol credeti ca nu s-a luat in calcul aceasta "incalcare" a normei constitutionale? Eu sunt sigur ca da.
Imi cer scuze ca intervin in discutia dintre doi distinsi avocati, dar am un exemplu concret care poate inclina balanta de partea nevoii de a avea o incuviintare...aprobare a inceperii executarii, data bineinteles nu de aceeasi instanta.Inainte de inceperea executarii pe sume incerte cu dosar "la comanda" am facut contestarea dec civ ca nelegala...si am primit si eu si creditorul citatii. Imediat, creditorul mi-a trimis o recomandata, mi-a dat un termen de 7 zile, nu l-a respectat, in a cincea zi a facut cerere la ex care mi-a dat 1(una) zi pt plata.
Oare daca trebuia sa ia acordul instantei si as fi depus cererea motivata de anulare...nu ar fi insemnat tocmai ca mi se respecta un drept? (sau nu se cunosc inca alte cazuri de erori judiciare?) Imi cer scuze pentru interventie si daca am gresit, va rog sa nu luati in consideratie intrebarile mele. Cu stimA, P.
Si in cazul prezentat de dumneavoastra incuviintarea ar fi fost doar o formalitate. Judecatorul se uita daca Hotararea instantei era irevocabile/ sau definitiva dupa caz si daca era investita cu formula executorie si pronunta incheierea. Fara citarea partilor, fara a analiza continutul acestei hotarari. Nu schimba cu nimic situatia. Nu aveati posibilitatea sa depuneti nimic pentru ca incuviintarea executarii se face in camera de consiliu, fara citarea partilor.
Pe carea contestatiei la executare puteti sa cereti suspendarea executarii silite pe motiv ca ati introdus o cale de atac impotriva hotararii ce reprezenta titlul executoriu. Acesta era un motiv foarte clar de suspendare a executarii. Sau daca ati fi fost executat si ulterior ati fi castigat aveti posibilitatea sa cereti intoarcerea executarii.
Prescriptie sau nu?
lia76
Buna ziua.
Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)