avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediul crestere copil, 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediul crestere copil, 2 ani

Buna seara,
Am o problema cu dosarul de somaj, al sotiei, care a fost respins pe urmatorul motiv: in 2 aprilie 2012 a intrat in concediu crestere copil, timp de 2 ani, cu chiu si vai angajatorul, care era in insolventa, ne-a pus la dispozitie toate actele necesare. Tot in data de 2 aprilie 2012, firma de insolventa a concediat individual pe toata lumea, deci exact in aceeasi zi, noi primind acasa dupa un timp, o decizie de incetare a contractului de munca, nu si una de suspendare.
Eh, acum, in februarie 2014, dupa ce firma a dat faliment si bineinteles ca nu se mai poate intoarce la fostul loc de munca, am fost la somaj cu toate actele necesare, si ni s-a cerut acea decizie de suspendare, dinaintea concediului de crestere copil, eliberata de angajator.
Neavand asta, si firma practic nemaiexistand, ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: James_Hetfield , utilizator 15:30, 27 Martie 2014
1. Nu stiu despre ce extrapolare vorbiti dar eu i-am expilcat omului, clar, ce are de facut.

2. Sunt convins ca stiti procedura de incetare a unui CIM si de aceea ma mir ca dati asemenea raspunsuri din care omul nu intelege ce trebuie sa faca si ce drepturi are.
Nu mai stiu cu ce articol s-a facut concedierea, cert e ca a fost concediere individuala din motive care nu tin angajat (firma era in insolventa si toti angajatii au fost concediati).

Decizia a venit prin recomandata, am primit-o in timp util sa zicem (nu mai stiu exact, dupa o luna), dupa care am depus dosarul pentru CCC. Nu am stiut ca ei de fapt nu au facut suspendare, ci incetare, ca asa mergeam in acelasi timp si la somaj.

Deci practic, din ce inteleg eu, e ca nu se mai poate face nimic, decat sotia sa isi caute de lucru, in speranta ca va gasi.

Credeam doar ca prin OUG 111 am gasit o portita, prin care CCC e considerat stagiu complet de cotizatie samd. Astfel din CCC sa intre in somaj.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
danny_zupa, utilizator
1. Sunt raspunsuri care nu contrazic legea.

2. @ danny_zupa
Concedierea, in speta, din ce spuneti dvs, s-a efectuat in baza art.65 C.mun.

Legea care reglementeaza acordarea indemnizatiei de somaj este Legea nr.76/2002 si nu OUG 111/2010.
Legea care prevede si termenul maxim in care se poate depune dosarul pentru somaj - 12 luni de la data incetarii c.i.m.
Depasirea acestui termen nu mai da posibilitate sa se beneficieze de somaj.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca ati fi raspuns asa de la inceput nu mai era nici o problema de intelegere.

2. Dar asa faceti mereu, pana puneti punctul pe "i" va invatiti in jurul... problemei.
Probabil asa vedeti dvs situatia.

Neintelegerea a plecat de la o afirmatie de a dvs si nu de la mine , culminand cu comentariile la adresa persoanei mele.

:wave:

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil evelina84 evelina84 Buna ziua! Sunt in concediu pentru cresterea copilului si, intre timp, firma la care lucram a intrat in faliment. Dupa primul an de concediu, m-am inscris la o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc raluk_cream raluk_cream Buna seara.Sunt in ccc de 1an si 9 luni si acum am aflat sa sunt iar insarcinata (o luna).Intrebarea este mai beneficiez de indemnizatie dak nu am coticat in ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare in perioada concediului de crestere copil narcisabusuioc narcisabusuioc Buna ziua, sunt economist la o intreprindere care se afla in insolventa si in urma cu doua zile am primit instiintarea ca voi fi data afara. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)