avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese: administrator si presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese: administrator si presedinte

Buna ziua
Am achizitionat de curand o garsoniera in Bucuresti.
Am gasit la Asociatia de proprietary urmatoarea situatie: o familie care conduce blocul - sotia administrator si sotul presedinte.
in ce lege trebuie sa caut?
la art 12 lit i din legea 230/2007 privind infiintarea asociatiei de proprietari este precizat ca "nu pot ocupa functii in comitetul executive si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie pana la gradul al IV-lea inclusiv".

Unde gasesc ceva cu care sa pot avea argumente legale?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:38, 9 Aprilie 2014
Am intuit bine.. Ramaneti cu noi pe forum si mai cititi pe teme asemanatoare.
Va sugerez sa incercati gestionarea conflictului de pe o pozitie defensiva, prietenoasa si sa nu escaladati conflictul. Cu siguranta aveti de castigat daca va imprieteniti cu vecinii si la fel de sigur aveti de pierdut daca va certati cu ei, daca escaladati conflictul.
Faceti un gest mica de intelegere, de ajutor in asociatie si o sa vedeti ca-si vor schimba atitudinea fata de dumneavoastra.
Va doresc numai ganduri bune!
Multumesc pentru gandurile bune.
Va tin la curent cu evolutia lucrurilor.
@octavia 59,
Poate va clarificati totusi chestiunea cu rudele pana la gradul 4: intre soti nu exista nicun grad de rudenie. S-a mai spus aici, ca nu este nicio incompatibilitate legala, ci doar ceva moral, dar nici asa nu cred ca este... Ce s-ar fi intamplat daca dvs. lucrati cu sotul intr-o institutie (uitati, chiar la Primaria S3) si la un moment dat sotul dvs. promoveaza in functia de director. Cum procedati, plecati de la aceasta institutie, refuza sotul postul de director, cereti dispensa de undeva?

Ei, acum sa va mai zic ceva - poate ca dvs. nu aveti nicio problema cu aceasta "incompatibilitate" si doar ati vrut sa ne aratati ce prevede HCLS 293... , da, aceasta este altceva, baietii acestia chiar se pricep. La cat de versatila este limba romana, cred si eu...

@liviubarbu,
Daca vreti sa faceti o facultate de drept numai sa puneti cu "botul pe labe" doi amarasteni de la as. prop., nu cred ca-i chiar bine... Altii au ambitii mai inalte. Ma rog, nu te poti pune cu ambitia omului. Asta e!
In alta ordine de idei: o reclamatie/notificare adresata asociatiei poate fi inregistrata de oricine de la asociatie, chiar si de ingrijitoarea blocului, daca are prevazut asa ceva in fisa postului (noi am avut vreo sase luni, pe post de ingrijitoare de cladiri, o doamna care s-a dovedit ca avea specializarea de profesor de limba romana. Cand am aflat, am ramas interzisi... Stiti ce ne-a spus? Ca nu avem noi puterea sa o intelegem prin ce necazuri trece. Nu am mai zis nimic nici cand, la un moment dat si-a dat demisia!
Cele spuse de @Adriantot sunt niste sfaturi foarte bune. Daca incercati sa faceti 1/2 din cele aratate si tot este bine.
Succes!
Ei, acum sa va mai zic ceva - poate ca dvs. nu aveti nicio problema cu aceasta "incompatibilitate" si doar ati vrut sa ne aratati ce prevede HCLS 293... , da, aceasta este altceva, baietii acestia chiar se pricep. La cat de versatila este limba romana, cred si eu...

1. Acesta este un forum de discutii si clarificari, iar mie imi plac si ironiile amuzante.
2. Nu am facut decat sa clarific o postare a altui utilizator
3.Legile, HG, OUG, HCL, ne plac sau nu, suntem deacord cu ele sau nu, asta nu are nici o importanta, sunt aplicate si ne guverneaza existenta.
Cine suntem noi sa le facem analiza literara pe text, ne ia cineva in seama ?
Imi castig painica de toate zilele, din aplicarea unei legi, sunt paltita sa afirm si sa sustin lucruri pe care eu stiu ca vor fi incalcate, dar mai inchid ochii, mai amenint, mai ma rog frumos, sa respecte legea. Aici pe forum putem fi altfel, dar dincolo, in lumea in care traim zi de zi, suntem supusi sistemului.
In rest toate cele bune.
Din tot ce ati povestit se observ faptul ca problema este la dvs. nu la conducerea asociatiei care probabil a vrut sa discute cu dvs civilizat in privinta convietuirii la bloc. Se vede ca sunteti dezinformat . Atitudinea dvs. lasa de dorit. Ceva e putred la mijloc. Eu zic sa va informati inainte de a improsca cu noroi si a jigni pe cineva pe care il cunoasteti din povestirile fostei proprietare. DaR TOTUSI PAREREA MEA CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE ESTE URMATOAREA:
- SOTIA PRESEDINTELUI POATE FI ADMINISTRATOR;
- CALITATEA DE MEMBRU AL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI O AVETI IN MOMENTUL SEMNARII ACTULUI ADITIONAL LA ACTUL CONSTITUTIV AL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI IN URMA CERERII DEPUSE DE DVS LA ADMINISTRATIA BLOCULUI;
- ATI MENTIONAT FAPTUL CA ATI DEPUS O CERERE LA ADMINISTRATIA BLOCULUI SI VI S-A DAT UN NR DE INREGISTRARE ESTE TOTUL OK. TOATE CERERILE SE INREGISTREAZA IN REGISTRUL DE CORESPONDENTA FARA ALTE SEMNATURI DIN PARTEA CONDUCERII ASOCIATIEI DE PROPRIETARI, CEREREA URMAND A FI SOLUTIONATA IN TERMEN DE 30 DE ZILE, DUPA DISCUTAREA ACESTEIA IN COMITETUL EXECUTIV;
- DOCUMENTELE SOLICITATE DE DVS ( STATUT, ETC ) CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE, VI SE POT PUNE LA DISPOZITIE PTR A LE CITI , NU SE POT ELIBERA IN COPIE, DEOARECE CONTIN UNELE DINTRE ELE DATE CU CARACTER PERSONAL SI EI NU AU DREPTUL SA VI LE DEA( vi le poate pune doar la dispozitie);
- TREBUIE SA STUDIATI LEGEA 230/2007 PRECUM SI NORMELE DE APLICARE A ACESTEI LEGII SI ANUME HG 1588/2007;
- ORGANUL DE CONTROL COMPETENT PTR ASOCIATIILE DE PROPRIETARI ESTE PRIMARIA DE SECTOR DE CARE APARTINETI ;
- ASOCIATIILE DE PROPRIETARI NU SE SUPUN DISPOZITIILOR LEGALE PRIVIND ACHIZITIILE PUBLICE. LUCRARILE EFECTUATE IN CADRUL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI TREBUIESC EFECTUATE IN URMA APROBARII ADUNARII GENERALE ASA CUM PREVEDE LEGISLATIA IN VIGOARE.

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult sa-mi spuneti, comitetul executiv trebuie sa fie format neaparat din responsabilii de scari? trebuie sa aiba obligatoriu o secretara? La 80 de ... (vezi toată discuția)