avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese: administrator si presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese: administrator si presedinte

Buna ziua
Am achizitionat de curand o garsoniera in Bucuresti.
Am gasit la Asociatia de proprietary urmatoarea situatie: o familie care conduce blocul - sotia administrator si sotul presedinte.
in ce lege trebuie sa caut?
la art 12 lit i din legea 230/2007 privind infiintarea asociatiei de proprietari este precizat ca "nu pot ocupa functii in comitetul executive si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie pana la gradul al IV-lea inclusiv".

Unde gasesc ceva cu care sa pot avea argumente legale?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:38, 9 Aprilie 2014
@asocleg

Il cunoasteti cumva pe @liviubarbu, de va ratoiti asa la el? Din ce ati dedus ca a fost manipulat de fosta proprietara?
Omul ne-a relatat ca a vrut sa se inscrie in asociatie si administratora i-a zis ca asta o sa se petreaca in decembrie la AG.
Stiti dv. vreo prevedere legala prin care un proprietar care face o cerere de aderare la asociatie trebuie sa astepte sa i se discute aceasta cere in AG sau in comitet si asta sa dureze luni de zile? Va rog sa ne aratati acel articol, ca poate noi avem orbul gainilor.

Din ce ati dedus, ca aici nu ne spune asta, ca ar vrea sa faca copii dupa documentele asociatiei. Dupa cum ne-a spus, doar a vrut sa le citeasca, dar nu i s-au dat.
Ce date personale sa contina statutul asociatiei sau acordul de asociere, de trebuie sa fie considerat document clasificat? Ne spuneti si noua? Ne dati un exemplu? Sa nu-mi spuneti ca adresa blocului face parte din datele personale ale blocului...

Nu toate lucrarile din cadrul asociatiei se executa dupa ce au fost aprobate de AG, sunt si lucrari de urgenta care trebuie rezolvate repede. Nu se convoaca AG de fiecare data cand se repara o teava care sta sa crape.....
Procedura este aceea cu cel putin 3 oferte din care se alege cea mai avantajoasa decisa in comitet, ca daca ar fi sa fie discutate in AG, nu s-ar mai face nimic, niciodata....

Interventie moderator

Va recomand si eu, la fel de calduros sa studiati atat Legea 230/2007, cat si normele de aplicare....si in general sa nu va mai rastiti nici la utilizatori, nici la noi, scriind cu MAJUSCULE.
Pentru atac la persoana si scriere cu MAJUSCULE va voi sterge alte viitoare mesaje fara sa va mai anunt.

@elga50

Multumesc pentru ajutor.

@asocleg

Imi pare rau sa vad ca un coleg citeste printre randuri.
Sau acest coleg/colega de forum este chiar doamna administrator? sau o prietena foarte buna cu doamna administrator care pretinde ca este "jurista"??

Am precizat(sau daca nu, precizez acum) ca am aflat despre conflictul cu fosta proprietara dupa ce am avut eu conflictul cu perechea din conducere.

Am cerut documentele sa le vad, nu sa le public la ziar sau pe internet.

Spre exemplu, ma intereseaza procedura de achizitii a Asociatiei.

Un document depus la una din institutiile statului/ sau administratia unei societati este valabil doar cu un numar de inregistrare si cu o stampila? eu stiam ca un document pentru a fi oficial are nevoie de semnatura si stampila.(oricine din cadrul unei institutii poate aplica o stampila pe un documet si poate implica institutia in ceva neplacut).....Poate nu stiu eu bine.....

Oricum, am fost iarasi la administratie, sa incerc sa calmez spiritele si sa intru in normalitate.....dar cuplul "prezidential" tot cu gura mare....deci e o cauza pierduta...aceasta varianta.
Cuplul prezidential beneficiaza de "serviciile" unei domnisoare jurist.

Pentru inregistrarea chiriasului, la administratie, trebuie sa le prezint altceva in afara de o copie de pe CI a chiriasului?

Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
liviubarbu, utilizator
Este suficient copie de pe CI ca sa poata fi inscris in cartea de imobil.

Ptr @elga50

Dar dvs. il cunoasteti de @liviubarbu ? Observ ca dvs. va ratoiti.... Oare de ce?

Din cate observ, am vrut sa ajut, dar s-a dat dovada de rea credinta.

Astept, ca persoanele abilitate sa-si dea cu parerea, daca ceea ce am scris este in conformitate cu legislatia asociatiilor de proprietari.
Cu privire la reparatiile din cadrul asociatiilor de proprietari, este logic ca pentru cele care nu necesita amanare, comitetul executiv hotaraste executarea lor.
Sunt multe de discutat si aplicat in asociatiile de proprietari, conform legislatiei, dar nici 10% din acestea nu le respecta. ( cred ca si unii din cei care dau sfaturi pe aici)
Un document emis de o institutie trebuie sa cuprinda nr de inregistrare, stampila si semnatura emitentului.
In cazul in care inregistram o cerere la o institutie se primeste nr de inregistrare si se aplica stampila de intrari iesiri nu si semnatura celui care inregistraza cererea.
Ar fi indicat, ca acest incident sa fie stins , sa intre pe forum cei implicati, respectiv, reprezentantii asociatiei de proprietari.

Oamenii adevarati se inteleg fara stampile, sigilii, parafe... Ceilalti pot avea stampile si pe frunte ca nu se mai vindeca oricum. Stampila nu mai este obligatorie din 2007 (odata cu intrarea in UE) nici macar pe facturi, chitante si alte documente ce determina oblligatii financiare...

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult sa-mi spuneti, comitetul executiv trebuie sa fie format neaparat din responsabilii de scari? trebuie sa aiba obligatoriu o secretara? La 80 de ... (vezi toată discuția)