sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?
astazi am avut o noua discutie cu seful meu legata de demisia mea , si pt ca eu refuz sa imi dau demisia mi-a spus ca o sa ma retrogradeze pe alta functie (de la agent la manipulant) si dupa aceea tot o sa ma dea afara pt ca asa vrea el
legat de comisioane (pe care nu le-am mai primit din ianuarie ) mi-a spus ca am depasit bugetul alocat pt telefon si masina si nu o sa vad nici un ban din comisioane - ideea e ca eu nu am semnat nici un act in care sa se specifice care este bugetul alocat (iar faptul ca l-am depasit, mai exact cu telefoanele- e tocmai ca sa pot luat comenzi si pt a contacta noi clienti - lucru care se poate dovedi cu o factura detaliata de la operatorul de telefonie)
mi-a ras in fata ca am venit ca "prostu" la munca in ultimele 2 saptamani (de cand mi-a luat telefonul si masina) si ca ar trebui sa am onoare si sa imi dau demisia.
ce sa fac?
are dreptul sa ma retrogradeze?
Schimbarea functiei nu se poate face decat prin incheierea unui act aditional. Refuzul dvs de a-l semna nu da dreptul angajatorului sa va concedieze pentru acest lucru.
Nu bagati in sema presiunile pe care le face de gen 'nu ai onoare' ...
Spuneti-i cu cat mai mult calm ca cea mai buna solutie pentru el, daca nu mai are nevoie de dvs , este sa va restructureze postul.
Poate e 'speriat' de aceasta operatiune pentru ca nu stie ce inseamna. Explicati-i ca nu este greu, trebuie sa dea doar o decizie de concediere individuala pentru restructurare post si gata. Va puteti oferi sa-l ajutati cu un astfel de formular daca doreste (cu siguranta va poate trimite cineva de pe acest forum asa ceva).
Puteti sa-i spuneti ca apoi va putea angaja pe altcineva, nu-l opreste nimeni si asa isi rezolva si el si dvs problema.
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)