avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
In cazul concedierilor colective da, este expres prevazut acest lucru pentru 9 luni de la concedieri.
De fapt, poate sa angajeze doar ca este obligat intai sa cheme fostii angajati concediati, daca acestia refuza, este liber sa angjeze pe oricine. Daca reia activitatea si cheama vechiul angajat pe acelasi post nu este obligat sa ii ofere acelasi salariu, deci el poate sa te cheme si sa-ti ofere un salariu minim astfel incat tu sa refuzi, sa zicem, sau poti sa-i spui ca oricum nu vei veni inapoi si sa-l asiguri ca vei refuza..

Daca concedierea este individuala, nu colectiva, legea nu interzice expres angajarea altor persoane pe acel post, deci cu atat mai mult poate sa fie mai linistit angajatorul.
E adevarat ca se poate totuso sa aiba probleme daca angajeaza pe altcineva si tu contesti apoi decizia pe motiv ca restructurarea postului nu a avut un motiv temeinic din mement ce s-a reinfiintat la putin timp dupa plecarea ta, au fost astfel de cazuri in instanyta..
dar tu decizi cum pui problema si ce vrei sa obtii
presupun ca scopl tau este sa te concedieze individual cu art 65/1 pentru a putea beneficia de somaj si de un salariu compensator, pentru ca desi vad ca esti destul de tare (ceea ce e foarte bine)_, nu cred ca o sa poti rezista chiar prea mult acolo in acetse conditii..
mi-as da demisia daca ar fi fost corect fata de mine dar nu a fost si pe langa asta in conditiile in care nimeni nu mai face angajari vreau macar sa beneficiez de somaj pana cand o sa imi gasesc altceva (din pacate chiria si mancare nu mi-o pot plati cu onoare asa ca prefer sa indur decat sa raman pe drumuri al propriu)

de angajat pe altcine vrea sa angajeze mai ales ca a inceput deja sa faca interviuri pentru postul meu.
ai rezistat pana acum , mai rezista, nu iti da demisia si incearca sa-l convingi sa te concedieze pentru restructurarea postului.
Cu ceva diplomatie poate obtii o astfel de decizie.

Anul acesta nu gasesti asa usor un job si somajul te va ajuta sa rezisti cat de cat.
sa angajeze, dar mai intai sa va concedieze cu art. 65(1) din codul muncii, pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj.
adica cum? daca va angaja pe cineva inainte sa ma concedieze pe mine nu o sa pot lua somaj?

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)