avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
buna seara!in aceeasi situatei ma aflu si eu in momentul de fata:vor sa-mi dau demisia...deja au inceput sa apeleze la sentimentalisme gen "firma ti-a intins o mana de ajutor cand aveai nevoie", "nu am fost ok pana acum?""te-am angajat fara interviu"...etc o spun de parca eu am stat degeaba 2 ani de zile si am fost platita pe ochi frumosi....tin sa mentionez ca lucrez la o firma privata in vanzari,functia de merchandiser(reprezentant vanzari),am contract pe perioada nedeterminata sa!cand m-au angajat,am fost sunata spunandu-mi ca indeplinesc cerintele lor si daca as dori acest job(aveam experienta,studii superioare)va spun toate astea ca sa va dati seama ca nu m-au angajat neandeplinind anumite criterii...nu pot sa-mi dau demisia in conditiile in care ma intretin singura,nu mai locuiesc de ani buni cu parintii si nu am nici un alt ajutor!
imi cer scuze pt anumite greseli dar nu vad ce scriu pt ca calc imi arata scrisul minuscul (nu vad nimic din ceea ce scriu)m-au anuntat acum o sapt,mi-au spus azi sa ma gandesc pana miercuri!toata lumea imi spune sa nu fac greseala de a-mi da demisia!eu lucrez in hipermarketurile din oras(acolo imi desfasor activitatea)si vreau sa spun ca toata lumea e multumita de mine,inclusiv firma(drept dovada ca lucrez de atata timp si avand o f buna rel cu seful meu)azi mi s-a spus ca sunt 2 cai:una simpla si una complicata si ar fii mai bina sa nu o urmez pe cea de-a doua ca nu e in beneficiul meu si ca se pot gasi multe lucruri nelalocul lor daca vor:(?si ca daca fac asta ce castig?inca o luna...si?va rog ajutATI-MA SI SFATUITI-MA CA NU STIU IN MOMENTUL ASTA CE SA FAC....PE CINE AM INTREBAT,CUNOSCUTI,MI-AU SPUS CA NU POT EI SA-MI GASEASCA FEL SI FEL DE NEREGULI PT CA NU AM SI NU AM AVUT NIMIC IN NEREGULA PANA ACUM SI MI-AM FACUT TREABA SI NU AU CU CE DOVEZI SA VINA...LUME CU CARE INTRU IN CONTACT LA MUNCA(SEFII MEI INDIRECTI,CARE NU SUNT AI FIRMEI CI AI LOCULUI UNDE IMI DESFASOR ACTIVITATEA)IMI TIN TOTI PARTEA
P.S.:daca nu-mi dau demisia pot pur si simplu sa ma concedieze?si daca da,mai iau somaj?!
1. Indemnizatie de somaj luati numai daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
2. Nu va dati demisia! Alegeti calea cea "complicata"! E complicata pentru ei.
3. Va ameninta pentru a va speria si sa nu va cereti drepturile legale.
4. Daca urmariti "povestile" pe aceasta sectiune o sa vedeti ca au mai fost persoane in situatia dvs., nu au cedat presiunilor angajatorului si, in urma sfaturilor noastre, au castigat.
5. Tineti-ne la curent cu ce se intampla si va vom sfatui cum sa procedati legal pentru a rezolva problema in favoarea dvs.!
Succes!
roxana82mariana a scris:

P.S.:daca nu-mi dau demisia pot pur si simplu sa ma concedieze?si daca da,mai iau somaj?!

Demisia nu va dreptul la a solicita somaj. Demisia inseamna initiativa dvs de a inceta contractul. Nu au cum sa va forteze, doar pot sa faca presiuni.

Concedierea (cu art 65(1) codul muncii) va va da dreptul sa solicitati somaj, fiind initiativa societatii de a inceta contractul.

Au dreptul sa va concedieze pur si simplu, dar nu doresc asta pt ca trebui in acest caza sa va acorde si preaviz de 20 de ziile lucratoare si minim 1 salariu compensatoriu (sau 2 daca lucrati in ramura comert)

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)