avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
Decizia de incetare a activitatii ca urmare a desfiintarii postului dvs o puteti contesta in termen de 30 de zile de la data primirii acesteia la Tribunalul in raza caruia va aveti domiciliul.
Nu stiu daca dvs aveti cum sa verificati exact cat de reala si serioasa este cauza, dar in instanta angajatorul va trebui sa demonstreze.
lucrez pt aceasta firma cu contract nedeterminat de 2 ani si o luna,in caz de concediere,fara ca postul sa se desfiinteze,mai primesc somaj?
Vreti sa fiti mai explicita? Ce fel de concediere? Cu ce articol ati fost concediata?
roxana82mariana a scris:

lucrez pt aceasta firma cu contract nedeterminat de 2 ani si o luna,in caz de concediere,fara ca postul sa se desfiinteze,mai primesc somaj?

Ca sa beneficiati de somaj c.i.m. ar trebui sa inceteze in baza urmatoarelor articole : art.31 alin.4 ind.1, art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Codul Muncii.

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prn demisie ori in baza altor articole din Codul Muncii dintre cele enuntate mai sus exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Buna ziua......vreau sa va povestesc si eu prin ce am trecut pt ca se aseamana cu ceea ce am citit pe acest forum. m-am angajat acum 4 luni la o firma de telecomunicatii pe postul de contabil junior...mentionez ca la interviu mi s-a spus ca au nevoie de o persoana cu experienta minima in contabilitate, care sa invete pe parcurs. Cu toate acestea am fost nevoita sa preiau toate atributiile in 10 zile. (erau lucruri noi pt mine in proportie de 90%). In prima luna a mers cam greu dar in urmatoarele luni am progresat simtitor...asta pentru ca am dorit sa invat cat mai mult si sa nu dezamagesc. Aproape zilnic ramaneam peste program, nu-mi luam nici pauza de masa.....numai pentru a-mi face treaba cat mai bine. Cu toate acestea sefa mea a inceput sa se planga resurselor umane ca nu-mi fac treaba....fiind influentata de o colega care-i "picura" in ureche numai de bine.....Astfel, deplasarile la banci, trezorerie, administrafia financiara si diferite "comisioane" pe care i le faceam sefei au devenit mai dese...practic pierdeam mai mult de jumatate din zi pe drumuri. Iar cand ma loveam de anumite "bariere"(aici tin sa precizez si nesimtirea de care dau dovada angajatele de la administratie si trezorerie) mi se reprosa ca nu sunt in stare sa-mi duc treaba la bun sfarsit. In plus....colega despre care am scris mai sus tinea cu tot dinadinsul sa-mi aminteasca ca a terminat ASE iar eu studiez la o facultate particulara deci nu am cum sa ma compar cu ea. M-am oferit s-o ajut cand avea un volum ft mare de munca si mi-a zis ca eu nu pricep si ca mai bine le face ea. In fine....ideea principala este ca am fost supusa la un stres continuu... Iar in ultimul timp reprosurile s-au inmultit, au fost implicate si resursele umane pt ca intr-un final sa fiu chemata si sa-mi fie pusa in fata demisia si un angajament de plata pt diferenta din casierie (printre indatoririle mele era si registrul de casa....mentionez ca nu am semnat nimic la angajare, proces verbal sau un act prin care preiau casa.....in plus banii stateau intr-un sertar la care aveau acces si colegele mele...iar peste noapte chiar daca sertarul era inchis, cheia ramanea la birou). In cazul acesta vreau sa va intreb daca este legal sa mi se puna demisia in fata si sa fiu nevoita sa semnez acel angajament de plata? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)