avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor luat cu forta de tata de langa mama lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor luat cu forta de tata de langa mama lui

Buna ziua!Locuiesc in tara cu copilul meu,iar sotul meu care lucreaza in afara,vine in cateva zile si va intenta divort.Vrea sa mearga cu copilul la mama lui pentru doua saptamani,insa eu nu sunt de acord pna la finalizarea procesului.Mama lui sufera de etilism cronic(are hartii de la medic),sotukl meu e instabil nervos din cauza divortlui si nu sunt de acord ca cel mic sa plece asa mult timp de langa mine.M-a amenintat ca il ia cu forta.Din punct de vedere legal cum stau lucrurile?Are dreptul sa faca asa ceva sau pot face plangere la politie?
In exemplul meu copilul nu a mai mers la gradinita si este evident din ce motiv...
Pana la urma tatal nu a putut avea dreptul de a avea copilul vreo 6 luni.
In final s-au inteles dar dupa mai mult de 6 luni.
Timp de 6 luni nu s-a putut judeca procesul deschis de el deoarece la al doilea termen pe ordonanta nu m-a lasat sa audiez un martor ruda si s-a suspendat acel proces.
Astazi nu mai merge asa cu suspendarea de la acea vreme dar in rest nimic nu s-a schimbat.

Am avut si noroc ca in cca 3 saptamani am obtinut eu hotarare de incredintare pe ordonanta mai inainte de a se ajunge la un conflict mai adanc.
Nu si-a angajat avocat si am avut noroc ca dupa 3 saptamani am avut hotarare.
Astazi insa se misca mult mai greu lucrurile cu toata legea lor de celeritate a desfasurarii proceselor.
Inainte ma miscam ca avocat extrem de iute dar astazi nu prea mai merge...
La modul general ( adica ca si procedura cand avocatul nu isi dadea silinta sa urgenteze tot ce se putea ) poate ca este celeritate dar pentru mine si modul cum abordam problema ceea ce exista astfel este o taraganare efectiva...

La momentul initial descris anterior in mesajele precedente nu avea niciunul din parinti hotarare.

In cazul dvs. se poate vizita copilul in casa si se poate incuia usa cu cheia.
In rest discutati cu avocatul ca nu exista o solutie tip in astfel de cazuri.

Sunt foarte obositoare astfel de situatii deoarece nu numai procesul este important ci si ceea ce se intampla in afara lui...si in mod normal se vorbeste cu avocatul.
Astazi insa avocatii nu prea mai au timp nici sa raspunda la telefon din cate aud de la oameni...
Dar aceasta este o alta poveste...in ceea ce priveste motivul...
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In exemplul meu copilul nu a mai mers la gradinita si este evident din ce motiv...
Pana la urma tatal nu a putut avea dreptul de a avea copilul vreo 6 luni.
In final s-au inteles dar dupa mai mult de 6 luni.


Adica tu, ca avocat, ai uitat sa urmaresti interesul superior al minorului, ascultand orbeste partea inecata in emotii. Super!

Tu ai spus ca ai impiedicat vizita, fapt care implica o actiune legala, un facut ceva, un temei legal; acum vii si spui ca aluilalt ii trebuia un temei, ca asa zici tu ca mamei nu i se poate lua copilul; nu vrei sa vezi copii luati cu forta!!

Din tot ce ai zis mai sus, nu prea s-a inteles mare lucru, doar ca ai stat pe langa un parinte, nerespectand legea si interesul copilului, fara sa invoci vreun temei legal, adica exact munca avocatului.

Uf! :((

Cazul descris de dvs este de-a dreptul horror pentru copilul implicat, dar poate o ajuta pe dna care a deschis subiectul sa inteleaga ca solutia cea mai buna pentru copil este sa lipseaca o saptamana de langa ea.
---
cat despre incuiat usa ... oamenii astia sunt casatoriti nu-l poate da nimeni afara din casa, iar dna s-o duce si ea 2 minute la toaleta ... lucrurile pot evolua inspre conflict foarte usor, iar tatal nu vrea sa ia copilul pentru totdeauna, vrea sa stea doua saptamani cu el. Imi pare o cerere destul de normala.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce greutate ar avea o astfel de abordare intr-un eventual proces.
In mod evident vor imparti autoritatea parinteasca si domiciliul copilului va fi la mama, dar cum se vor desfasura relatiile personale ale copilului cu tatal lui daca pornesc la drum potrivit sfaturilor date de dvs aici?
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
mirebire, utilizator
Nu stiu daca e horor dar eu merg foarte chitit pe ceea ce am de facut si iese bine de fel.

Interesul suprewm nu il decid nici eu si nici instanta si daca nici eu si nici instanta nu il nimerim indiferent de variante sunr de parare ca se atinge interesul.
Nimeni nu s-a plans ca ar fi ceva in neregula in afara de tati in astfel de situatii...dar eu nu ii iau in seama ca nu imi sunt clienti.

Va asigur ca totul e in regula pentru copii...zic eu si nu am gresit pana in prezent...
In viitor se poate intampla sa gresesc...
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
si in cazul de fata vi se pare in regula (pentru copil) abordarea pe care o recomandati?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Vizita refuzata de minor LauraPaler LauraPaler Buna seara , sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)