avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor luat cu forta de tata de langa mama lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor luat cu forta de tata de langa mama lui

Buna ziua!Locuiesc in tara cu copilul meu,iar sotul meu care lucreaza in afara,vine in cateva zile si va intenta divort.Vrea sa mearga cu copilul la mama lui pentru doua saptamani,insa eu nu sunt de acord pna la finalizarea procesului.Mama lui sufera de etilism cronic(are hartii de la medic),sotukl meu e instabil nervos din cauza divortlui si nu sunt de acord ca cel mic sa plece asa mult timp de langa mine.M-a amenintat ca il ia cu forta.Din punct de vedere legal cum stau lucrurile?Are dreptul sa faca asa ceva sau pot face plangere la politie?
O familie în care alcoolul stă pe primul loc nu este cel mai bun mediu pentru un copil. Luarea copilului de lângă părintele rezident decătre un părinte instabil psihic, înstrăinat de copil, în perioada critică a divorţului, de asemenea nu este recomandabil, dacă privim din prisma interesului major al copilului.
Temerile mamei sunt întemeiate, dacă ţinem cont de nenumăratele exemple din ultima vreme, relatate în presă,. Mai mult, o agresiune făcută la beţie poate avea circumstanţe atenuante, fiindcă făptuitorul nu avea discernământ în momentul făptuirii...
mirebire a scris:

si in cazul de fata vi se pare in regula (pentru copil) abordarea pe care o recomandati?


In cazul expus de mine mama nu avea dreptul de a vedea copilul deoarece tatal ii interzicea.
Era de ales la cine sa stea copilul.
Daca tatal lua copilul nu il mai vedea mama.

Daca parintii se inteleg nu sunt probleme.
Va poate ajuta si mediatorul daca aveti neintelegeri.
Martonze a scris:

O familie în care alcoolul stă pe primul loc nu este cel mai bun mediu pentru un copil. Luarea copilului de lângă părintele rezident decătre un părinte instabil psihic, înstrăinat de copil, în perioada critică a divorţului, de asemenea nu este recomandabil, dacă privim din prisma interesului major al copilului.
Temerile mamei sunt întemeiate, dacă ţinem cont de nenumăratele exemple din ultima vreme, relatate în presă,. Mai mult, o agresiune făcută la beţie poate avea circumstanţe atenuante, fiindcă făptuitorul nu avea discernământ în momentul făptuirii...

Va multumesc pentru intelegere.Exact asa e!Pe fratele sotului ,cand era mic,l-a lovit de doua ori masina in fata portii,din cauza neglejentei mamei si din cauza ca e o zona rutiera foarte circulata.Cum as putea sta linistita stiind ca sotul se trezeste foarte tarziu dimineata,iar copilul mic ar fi in grija bunicii tulburata de bautura.Tin mult la soacra mea(imi e mila de ea) si la sotul meu,nu voi rupe copilul de ei,indieferent de ce va fi.Dar acum suntem cu totii foarte tulbrati,sotul e cu nervii la pamant,inclusiv agresiv,soacra mea bea fara pauza(ieri am vorbit cu ea si de fapt vorbesc foarte des ca pastram legatura).Pana la urma l-am convins pe sot sa merg si eu cu ei,pentru copil.Abia daca a acceptat.El e cel care dupa tot ce s-a intamplat,are o atitudine total nesanatoasa fata de noi si fata de copil.Incerc sa ii explic ca indifernt ce se va intampla,copilul are o mama si un tata si trebuie sa colaboram.Dar e atat de innrait ca nici la telefon nu schimba doua vorbe cu mine.In situatia asta,cum as putea lasa linistita un copil asa mic sa plece un timp lung ,in asa mediu?La vara vrea sa vina cu masina mica si sa mearga cu copilul acasa la el cu masina.Alta problema.In ultimul timp a tot avut mici accidente la volan din cauza ca nu respecata semnele si nu conduce prudent.Ce mama as fi sa las linistita copilasul ,cu masina,la asa distanta lunga(sute de km),cu un om care a cedat nervos si care de fapt intotdeauna s-a riscat la volan?
Si totusi vreti sa ramaneti casatorita cu el. Acum ca vrea sa divorteze v-ati adus aminte ca de fapt nici nu conduce bine. Am un feeling insa ca daca nu ar mai vrea sa divorteze v-ati urca cu el in masina tare linistita.
Motive se gasesc mereu pentru orice parinte care impiedica accesul celuilalt parinte la copil, care ii limiteaza drepturile. Unele sunt intemeiate si adevarate, altele doar exagerari iar povesti d-astea cu doamne care aflate in divort insoteau in permanenta copilul si nu-l lasau sa-si dezvolte o relatie cu tatal " ca asa vrea copilul" sau asa ii este mai bine am tot auzit.
Mai bine realizati ca relatia dumneavoastra cu aceasta s-a terminat, pregatiti copilul pentru vizita tatalui si pentru o relatie fireasca cu el fara prezenta dumneavoastra. Stiu ca este greu dar va fi benefic pentru el. Dumneavoastra descrieti un monstru inconstient si egoist care pe langa ca distruge familia pune viata minorului in pericol la fiecare pas si ma indoiesc ca este asa.
Nu mai cautati motive si nu mai impiedicati tatl sa plece cu copilul. Prin comportamentul dumneavoasra raniti copilul in primul rand.
Cand nu are dreptul sa-si vada copilul decat in anumite conditii orice om are impulsul sa cedeze nervos. Mai bine nu-l mai denigrati si va mobilizati pentru a facilita intalnirea acestuia cu copilul si ii lasati sa-si petreaca vacantele impreuna. Sau intentionati sa impiedicati asta atata timp cat asta implica o masina si pe tata drept sofer?
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
Ony2k2, utilizator
Cata vreme are permis de conducere valabil se poate urca legal la volan si poate circula impreuna cu fiul sau cu masina. Deci, din punct de vedere legal, nu puteti sa va opuneti plecarii copilului cu tatal doar pentru ca nu il considerati dvs un sofer destul de bun.

Alte discuții în legătură

Vizita refuzata de minor LauraPaler LauraPaler Buna seara , sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)