avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in graviditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in graviditate

Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum si am ajuns aici pentru ca am nevoie de ajutor. La sfarsitul lunii martie, mi s-a pus in vedere sa plec de la locul meu de munca. Motivele invoicate nu aveau legatura cu eficienta muncii mele si nici cu motivele reale: le comunicasem ca doresc sa am un copil si atunci au gasit repede solutia. Au angajat un tip cu mai putin de jumatate din salariul meu, deci au impuscat 2 iepuri dintr-un foc.
Nu are rost sa ma comentez pe seama acestui aspect si nici pe seama prostiei mele, de a-mi semna demisia, ca as fi putut sa-i dau in judecata foarte usor si sa castig...
Ideea e ca la o luna dupa ce mi-am semnat demisia mi-am dat seama ca am ramas insarcinata si am cam intrat in panica! Inca sunt in cautari si interviuri, perioada de preaviz de 30 de zile a expirat si, din cate stiu, trebuie continuitate 12 luni pt a beneficia de indemnizatia pt nou nascut.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa am continuitate si sa pot beneficia si de spitalizare la nastere, si de indemnizatie. Cartea de munca nu o pot plasa deocamdata nicaieri...
Astept un raspuns, pentru ca sunt cam panicata...
Multumesc mult pentru ajutor. O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:44, 30 Iunie 2009
Cauta pe cineva care are un srl, angajeaza-te pe durata determinata ( o luna) - pentru asta vei investi 300 lei cat costa darile la stat, si apoi poti beneficia de somaj daca ai stagiul de cotizare cerut ( 12 luni lucrate in ultimele 24 luni) si o mai lungesti cel putin 9 luni asa ( functie de vechimea ta). In perioada cat esti somera, poti suspenda indemnizatia pentru concediu pre si postnatal, apoi crestere copil. Succes
Se face un contract de prestari servicii (colaborare ) ... veniturile obtinute in baza acestui contract se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
Din nou, multumesc pentru raspunsuri. Dar tot nu-s lamurita.

Din cate am inteles de la altii cu care am mai vorbit pe acest subiect, pot si eu sa-mi platesc aceste cotizatii, pentru a avea continuitate. Stiti ceva de asta?

Pana la urma, cate zile maxim sa fie pana la un nou contract de munca?

Alta intrebare. Daca fac acel contract de prestari servicii, in cazul in care le spun ca sunt insarcinata ma pot da afara?

Nu stiu cine sa ma ajute cu cartea de munca la un SRL si nu ar fi nevoie de lungire 9 luni, pt ca sper sa-mi gasesc de munca pana atunci. Dar pe mine m-ar interesa sa imi pot plati eu darile...Se poate?

O seara frumoasa.
Ce ne chinuim sa va tot spunem? ca nu puteti sa va platiti singura darile ( adica sa faceti un contract de asigurare) ci puteti efectua stagiul de cotizare doar in una din formele mai sus: salariat, PFA, contract prestari servicii.
Ceea ce v-am spus eu, este foarte pertinent. va angajati doar o luna undeva, apoi intrati in somaj 9 luni si nu aveti dureri de cap.
Intre data desfacerii contractului de munca actual si data angajarii la urmatorul loc de munca trebuie sa fie sub jumatate din zilele lucratoare din acea luna. daca e mai mult, pierdeti continuitatea.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
pakos, utilizator
O clarificare suplimentara: stagiu de cotizare va e necesar pentru concediul de maternitate (126 de zile total pre si post natal), insa pentru concediul si indemnizatia de ingrijire a copilului de pana la doi ani nu e nicio contributie, se cere plata impozitului pe venit sau perioada asimilata (cum e somajul). Venitul din contractull de colaborare este impozitat si se ia in considerare. In asemenea caz nu se poate ca cealalta parte sa va "concedieze" ci doar sa rezilieze contractul. Nu vad totusi de ce ar face-o, in momentul in care intrati in concediu puteti suspenda sau inceta de comun acord contractul respectiv.

Nu inteleg intrebarea "cate zile maxim sa fie pana la un nou contract de munca".

Alte discuții în legătură

Somaj angelica82 angelica82 Buna ziua.Am lucrat la o firma din 01/12/2003 pana la 17/11/2008 (mi s-a suspendata cartea de munca pentru intrare in concediu crestere copil 2 ani).Firma a ... (vezi toată discuția)
Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa somaj Tinnna29 Tinnna29 Buna ziua sunt insarcinata in 3 luni si am avut o complicatie, astfel ca sunt in concediu medical. Initial am fost din august in somaj iar in februarie m-am ... (vezi toată discuția)