do_rulik81 a scris:
Domnule silviu_n,
Eu cred ca dumneavoastra ati fost la locul accidentului si nu v-am vazut, sau poate ca sunteti agentul care mi-a intocmit procesul verbal ..... Altfel cum puteti fi atat de sigur de cele intamplate???? Chiar mai sigur decat agentul care nu a fost la fata locului .....
Nu, domnule, eu, cu un parcurs de peste 1 milion de km fara evenimente, majoritatea pe minunatele sosele ale patriei, am fost in alte situatii in care a trebuit sa ies cu masina in afara carosabilului din cauza altor ?bizoni? (soferi scosi pe banda rulanta de catre asa-zisi instructori - a propos, stiti ca oricine poate deveni instructor auto, dupa absolvirea unui curs, daca nu a avut permisul suspendat in ultimul an?). Pe langa faptul ca am facut scoala cu instructor profesionist, sunt si intr-o functie care implica cunoasterea legislatiei rutiere si in domeniul transporturilor.
Dle
cyan, va apreciez aportul la acest forum, daca nu ma insel aveti si niste aplauze de la mine, tocmai de aceea nu imi explic opinia dvs in aceasta speta, in care
cauza accidentului (aratata si de politisti) a fost
neasigurarea la schimbarea directiei de mers.
Initiatorul topicului s-a asigurat anterior inceperii manevrei de virare, daca s-ar fi asigurat in momentul in care a inceput manevra, ar fi vazut (in oglinda, nu cu coada ochiului) ca este o masina angajata in depasire. Faptul ca cei doi au semnalizat intentia de a vira la stanga nu ii exonereaza de obligatia de a se asigura inainte de efectuarea manevrei. Si daca ar fi fost o portiune de drum pe care depasirea este interzisa, soferul care a depasit ar fi fost sanctionat pentru depasire interzisa dar cauza accidentului tot neasigurarea la schimbarea directiei ramanea, nu e chiar asa de greu de inteles... politistii, or avea ei metehnele lor, dar acest accident este foarte clar!
O seara buna, Pastele cu bine!