LALYM a scris:
Buna . Eu am o mare nelamurire cu privire la atragerea raspunderii administrative ... In cazul meu : am cerut incuviintarea deschiderii procedurii insolventei unei firme , cerere admisa , s-a numit administrator judiciar, care pana in prezent nu a primit nici macar o jumatate de pagina de la firma debitoare .
Intrucat dintre creditori face parte si DGFP , i-am mandat pe ei sa ceara raspunderea administratorilor , desi ...... cum poti cere asta cand nu ai nici un act prin care poti dovedi culpa administratorilor societatii debitoare ?
Poate ma ajutati voi sa inteleg . Eu personal ma consider indreptatita sa fac plangere penala in baza 147 din lagea 85/2006 , dar ma intreb daca am vre-o sansa sa imi recuperez debitul .............................
Plingerea penala puteti sa formulati, dar sanse de recuperarea a debitului in cazul in care societatea nu are bunuri si/sau asociatii in cazul in care se probeaza culpa acestora si sunt trasi la raspundere daca nici ei nu detin bunuri personale ... de unde sa recuperati debitul?
Din pacate procedura insolventei nu conduce decat intr-o proportie mica la recuperarea de catre creditori a creantelor inscrise in tabel.
Asta in situatia in care exista bunuri de vanzare, proceudra nu este viciata si/sau lungita de debitor si dupa ce lichidatorul isi incaseaza onorariul, se achita creantele salariale, apoi crenatele garantate si asa mai departe conform prevederilor legii 85.