avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Pentru cat teren trebuie sa platesti impozit ?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Pentru cat teren trebuie sa platesti impozit ?

- daca ai Titlu de proprietate pt. un teren intravilan,
daca nu esti pus in posesie decat doar pt. o parte din teren,
pt. cat teren trebuie sa platesti impozit ?
Cel mai recent răspuns: muraruelena , utilizator 23:27, 10 Iulie 2014
Cred ca trebuie scos din discutie amenda administrativa, pt ca atata timp cat v-au primit dosarul fiscal fara amenda, inseamna ca lucrarea se va efectua fara aceasta amenda.

Inspectorului ii pare complicata lucrarea pt ca in Titlul de proprietate aveti o suprafata, iar punerea in posesie alta suprafata. Desi ar putea cere scris celor care v-au eliberat actele, cum sa procedeze cu diferenta de teren care lipseste.

In mod normal nu trebuie sa renuntati la partea de teren ce este domeniu public, cereti scris sa primiti in alta parte. Aveti posibilitatea sa cereti despagubire asupra terenului, la valoarea impozabila din zona respectiva.

Nu prea am inteles cum ati solutionat cu terenul luat abuziv de vecin? Ma gandesc ca atata timp cat dvs nu ati declarat pana acum terenul mamei, asta inseamna ca nici el nu a platit niciun impozit la terenul ocupat. Obtinerea terenului prin uzucapiune, folosinta indelungata mai mare de 30 de ani, stiu ca trebuie sa faca dovada ca a achitat impozitul la acel teren, neavand cum sa faca, nu va avea castig de cauza in instanta.

Este foarte bine pt dvs sa achitati acel impozit al terenului ocupat abuziv de vecin. Dovada ca sunteti mostenitoare o reprezinta certificatul de nastere si cartea de identitate. Luati legatura cu un proiectant care se ocupa de cadastru si vedeti daca dvs puteti sa il faceti in calitate de viitoare mostenitoare.

Spuneti la un moment dat ... "pt. a putea plati impozitul pe teren, doamna de la acel birou
mi-a spus ca va trebui sa fac mai intai mostenirea"... Eu va spun ca nu puteti face mostenirea dupa mama, pana nu declarati terenul pe numele mamei. Dar deja ati facut acest lucru, asa ca nu are rost sa mai ascultati ce spune aceea functionara. De ce spun asta, mostenirea se face dupa bunurile existenta la rolul fiscal al mamei, ori dvs pana acum 2-3 saptamani nu aveati terenul declarat, inca nu este inregistrat pe rolul mamei, deci este ca inexistent, de abia dupa ce il pune pe rol, veti putea face succesiunea dupa mama.

Faptul ca il veti vinde candva, nu este cazul sa discutam acum. Intai trebuie terenul inregistrat la rolul mamei, trebuie rezolvat cu terenul care nu ati fost pusa in posesie, trebuie sa rezolvati cu terenul ocupat abuziv, plus ca trebuie sa faceti mosteninrea si cadastru, nu sunt scrise in ordine asa ca toate astea trebuie sa le faceti treptat si dupa sa va ganditi la vanzare.

Daca mai reveniti cu alte intrebari, incercati si numerotati nelamuririle care le aveti.
- " Nu prea am inteles cum ati solutionat cu terenul luat abuziv de vecin? Ma gandesc ca atata timp cat dvs nu ati declarat pana acum terenul mamei, asta inseamna ca nici el nu a platit niciun impozit la terenul ocupat. Obtinerea terenului prin uzucapiune, folosinta indelungata mai mare de 30 de ani, stiu ca trebuie sa faca dovada ca a achitat impozitul la acel teren, neavand cum sa faca, nu va avea castig de cauza in instanta."
- Vecinul a castigat un proces de uzucapiune impotriva municipiului,
folosind martori falsi.
Recent am gasit niste documente si vreau sa revendic
terenul ocupat fara acte de vecin.
Instanta nu a luat in calcul daca
s-a facut sau nu plata impozitului pe terenul in litigiu.
- Inca nu pornesc nici un proces,
pt. ca am inteles ca daca ar fi un proces pe rol
in legatura cu terenul sau o bucata din terenul mamei,
nu voi putea plati impozitul.
- Fiind un teren CAP, trebuia sa ii revina mamei, cf. Legii 18,
si era inadmisibila o asemenea actiune de Uzucapiune.
Asupra unui teren CAP
se poate reconstitui dreptul de proprietate mamei
si nu se poate constitui un drept de proprietate vecinului.
Legea nu permite, insa instanta ....

- " Luati legatura cu un proiectant care se ocupa de cadastru si vedeti daca dvs puteti sa il faceti in calitate de viitoare mostenitoare."
Vecinul a intabulat terenul si cu bucata mea de teren,
schita incluzand si trotuarul de fata casei lui - ca fiind curte !
Am facut fotografii, judecatoarei nu-i venea sa creada,
aceasta a venit la cercetare la fata locului
insa a trecut totul neobservat !

1. - Nu stiu daca se va putea face cadastru,
daca terenul se suprapune ?

- " nu puteti face mostenirea dupa mama, pana nu declarati terenul pe numele mamei."
Am depus actele de la primarie in acest sens,
de a declara terenul la impozite si taxe,
dar dosarul a ramas asa, nerezolvat,
pt. ca inspectorul nu stie deocamdata ce sa faca,
ce si cum sa inregistreze
si nu pot sa platesc impozitul pt. teren.


- " mostenirea se face dupa bunurile existenta la rolul fiscal al mamei, "

2. - Adica, dupa actul dat de la primarie
si depus la impozite.
In Declaratia de impunere data de primarie
s-a trecut tot terenul din acte.
3. - Acum, la primarie sau la impozite
se poate schimba ceva ?

4. - ce inseamna ca " terenul este declarat" ?
Faptul ca am depus pur si simplu
acea Declaratie de impunere
prin care dovedesc ca vreau sa inregistrez= sa declar terenul
si sa platesc impozit ?

- " inca nu este inregistrat pe rolul mamei, deci este ca inexistent, de abia dupa ce il pune pe rol, veti putea face succesiunea dupa mama."
5. - Inseamna ca mai intai, la impozite,
trebuie trecuta mama ca proprietara
si apoi sau totodata eu, odata ce platesc impozitul ?

Multumesc, multumesc, multumesc ....
“pt. ca am inteles ca daca ar fi un proces pe rol in legatura cu terenul sau o bucata din terenul mamei, nu voi putea plati impozitul.” - NU este adevarat, pe toata perioada procesului cineva plateste impozitul, altfel la solutionarea dosarului in instanta se vor plati si majorarile la acel impozit.
1.Vecinul a castigat procesul de uzucapiune inainte sa primiti dvs Titlul de proprietate asupra terenului de la primarie?
2. Ati amintit de o diferenta de teren dintre act si punerea in posesie de catre primarie, este cumva vorba de terenul vecinului si portiunea de trotuar?


“Nu stiu daca se va putea face cadastru, daca terenul se suprapune ?”
Se poate reface cadastrul, cu conditia sa aibe la baza o Sentinta Civila in care sa se specifice noile suprafete. De exemplu, vecinul soacrei mele a facut cadastru cu terenul din spatele casei, al acesteia. Trebuia sa il actioneze in instanta pt refacerea cadastrului in baza Planului imobilului eliberat de cei de la Urbanism, dar din lipsa de fonduri nu a facut nimic, asa ca nu mai are acces in spatele casei sale.


“ce inseamna ca " terenul este declarat" ?” Faptul ca ati depus Declaratia de impunere pe numele mamei. Dupa ce se va face aceasta lucrarea, de abia dupa aceea veti putea face succesiunea, urmand ca in baza Certificatului de mostenitor sa fiti declarata dvs la rol. Aveti posibilitatea dupa ce termina lucrarea sa platiti impozitul la teren, care se va face pe 5 ani in urma.


1."Vecinul a castigat procesul de uzucapiune inainte sa primiti dvs Titlul de proprietate asupra terenului de la primarie?"
Nu.
Vecinul a castigat procesul de uzucapiune
dupa ce s-a emis si primit Titlul de proprietate asupra terenului de la primarie.

2. "Ati amintit de o diferenta de teren dintre act si punerea in posesie de catre primarie, este cumva vorba de terenul vecinului si portiunea de trotuar?"
Da.
Diferenta de teren dintre act si
Pv -ul de punere in posesie
este terenul ocupat de vecin, abuziv, fara acte,
si portiunea de trotuar.

3. - dar daca ar fi un litigiu cu terenul
sau o parte din teren,
se mai poate face mostenirea ?
sau se asteapta solutionarea definitiva a procesului ?
1. "Vecinul a castigat procesul de uzucapiune dupa ce s-a emis si primit Titlul de proprietate asupra terenului de la primarie."

In cazul acesta dvs nu trebuie sa il actionati in judecata pe vecin, dvs trebuie sa dati in judecata primaria pt nedreptatea facuta, stiind ca aveati deja Titlul de proprietate asupra pamantului. Ca fapt divers va spun, vecinul ca sa castige prin uzucapiune acel teren, s-a judecat in instanta cu primaria care va dat Titlul de proprietate, deci acestia au stiut ca terenul nu ii apartine vecinului, ci dvs.

2. "Diferenta de teren dintre act si Pv -ul de punere in posesie este terenul ocupat de vecin, abuziv, fara acte, si portiunea de trotuar."

Am inteles, in cazul acesta o data cu depunerea Declaratie de impunere pt teren, sunt obligati sa rezolve si cu terenul dat cu voia lor vecinului si cu aceea portiune de trotuar. Daca va da in alta parte, asigurati-va ca este aceiasi clasa de impozitare. De ex, aveti terenul in clasa de impozitare A, sa nu acceptati teren in clasa de impozitare D, nu va avantajeaza. Vedeti cum va solutioneaza lucrarea, puneti-le in vedere ca intarzierea lucrarii genereaza si majorari pe care ei trebuie sa le plateasca.

3. "dar daca ar fi un litigiu cu terenul sau o parte din teren, se mai poate face mostenirea ?
sau se asteapta solutionarea definitiva a procesului ?"

Sincer nu stiu sa va spun, pe toata durata procesului veti achita impozitul. Procesul il puteti incepe si in calitatea de mostenitoare, in fond revendicati un drept al al mamei dvs. Posibil ca urmare a procesului sa fiti si recunoscuta ca mostenitoarea de drept a terenului, nu stiu sigur.

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa faca tatal cu mostenirea ? oanaportar oanaportar In urma unui proces de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului ramas dupa decesul bunicilor, cf. Legii nr.18/1991, Primaria a eliberat ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren aflat in posesia mamei si apoi a noastra, ocupat acum in mod abuziv de vecin. daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua. Mama a posedat fara acte in pace si fara sa fie tulburata din 1953 (nu avem probe doar din auzite stim ca din acest an) un teren limitrof ... (vezi toată discuția)