Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori.
In antecontract sunt mentionate: Partile, Obiectul, Pretul, Sanctiuni si Alte mentiuni, urmand ca documentul final: Contractul de vanzare cumparare sa fie incheiat intr-o luna cu bani cash din surse proprii ale promitentului cumparator.
Vanzatorii au spus ca ar dori sa mai locuiasca in imobil dupa ce se incheie contractul de vanzare cumparare, mentionand ca "asa se procedeaza" in general si ca ei nu au inca un loc unde sa isi duca mobila sau ca nu sunt siguri daca promitentul cumparator va finaliza tranzactia.
Intrebari:
1. De ce eu ca si cumparator as accepta o astfel de mentiune din partea vanzatorilor?
In conceptia mea o data ce am virat banii iar transferul de proprietate s-a realizat, predarea imobilului fara bunuri trebuie efectuata exact in aceeasi zi.
Este ceva gresit in acest principiu?
2. Daca vanzatorii nu isi vor muta mobila la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, nu mai au dreptul sa o ridica fara acordul meu.
Este adevarat?
Va rog sa imi raspundeti care este procedura legala la o vanzare cumparare.