avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri?

Buna ziua,

Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori.

In antecontract sunt mentionate: Partile, Obiectul, Pretul, Sanctiuni si Alte mentiuni, urmand ca documentul final: Contractul de vanzare cumparare sa fie incheiat intr-o luna cu bani cash din surse proprii ale promitentului cumparator.

Vanzatorii au spus ca ar dori sa mai locuiasca in imobil dupa ce se incheie contractul de vanzare cumparare, mentionand ca "asa se procedeaza" in general si ca ei nu au inca un loc unde sa isi duca mobila sau ca nu sunt siguri daca promitentul cumparator va finaliza tranzactia.

Intrebari:

1. De ce eu ca si cumparator as accepta o astfel de mentiune din partea vanzatorilor?
In conceptia mea o data ce am virat banii iar transferul de proprietate s-a realizat, predarea imobilului fara bunuri trebuie efectuata exact in aceeasi zi.

Este ceva gresit in acest principiu?

2. Daca vanzatorii nu isi vor muta mobila la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, nu mai au dreptul sa o ridica fara acordul meu.

Este adevarat?

Va rog sa imi raspundeti care este procedura legala la o vanzare cumparare.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Multumesc,
Alex.
Este absurd ca cel care cumpara sa solicite predarea imobilului in aceeasi zi cu vanzarea.De cele mai multe ori cel care vinde asteapta banii ca sa isi cumpere altceva deci , chiar daca are in vedere alta locuinta nu se poate muta pana nu o plateste si asa in continuare; sunt putini cei care au unde sa isi duca lucrurile in ziua semnarii contractului asa ca este de bun simt o perioada de 3-4 saptamani stipulata in contract in care vanzatorul sa aiba timp sa se mute.
Nu inteleg de ce este cumparatorul sa nu solicite predarea imobilului in ziua in care si-a primit banii!
Pe cumparator nu il intereseaza ce va face vanzatorul cu banii, isi ia alta locuinta, ii joaca la cazinou, pleaca in voiaj in jurul lumii, nu este problema cumparatorului!
Ca nu si-a aranjat nimic iar nu este problema cumparatorului!
Din momentul in care si-a primit banii vanzatorul nu mai are ce cauta in imobil deoarece s-a produs transferul de proprietate.
Daca cumparatorul vrea sa il tolereze pe vanzator in imobil o perioada este problema lui dar nu este obligat sa accepte conditia vanzatorului.
Imi pare rau ca va spun domnule "Cyan" dar sunteti abusurd! Toata lumea a inteles, numai dvs sunteti pe langa, parca intentionat!
Am mentionat la inceputul interventiilor mele ca am trecut recent printr-un proces din acesta fiind cumparatoare. NU am stipulat absolut nimic in antecontract legat de eliberarea locuintei de catre vanzator, dar absolut nimic si nici notarul nu a semnalat ca ar fi nevoie. Dar exact atunci, vanzatorul a intrebat daca mai poate sta o luna eu stiind de la inceput ca va urma sa isi cumpere alta casa bazandu-se si pe banii de la mine,
Inca o data va intreb, ati citit ce a intrebat cel care a initiat topicul? Daca are voie sa ceara asa ceva iar momentul ales este clar bun, pt ca nu au ajuns la semnarea contractului final.
Cumparatorul poate solicita ORICE!! Daca ei ajung la final si nu se inteleg atunci hai, spate in spate si la revedere, dar atata timp cat se discuta aceste aspecte si se inteleg, unde este problema??

Eu va doresc o zi buna, vorba lunga saracia omului..:)
Daca ati cunoscut de la inceput ca vanzatorul urma sa isi achizitioneze alta locuinta folosinduse-se si de banii ce urma sa ii primeasca de la dvoastra nu inteleg de ce ati ajuns la proces?? Cine pe cine a dat in judecata si pentru ce motive?

Spuneti ca ati avut calitatea de cumparator, din toate comentariile dvs. eu am crezut ca ati avut-o pe cea de vanzator dupa modul in care ii "aparati" pe cei care vand.

Cumparatorul impune conditiile?
Stimati domni, este un contract, nimeni nu este obligat sa accepte ceea ce nu doreste, expresia "cumparatorul impune conditiile" mi se pare un pic brutala..Impune? Ok, sa caute altceva..


Daca nu reuseste sa isi gaseasca ceea ce cauta intr-un timp stabilit de comun acord sau cheltuie banii aiurea si nu mai poate sa isi achizitioneze alta locuintainseamna ca trebuie tolerat in continuare pana isi gaseste?

Daca vanzatorul vrea sa fie pasuit pana isi cumpara altceva cu banii mei atunci sa gaseasca pe cineva care sa ii accepte acest lucru.

Poate sunt absurd in multe privinte dar din momentul in care platesc un pret atunci acel bun (locuinta, masina, teren, bicicleta, etc.) imi apartine si nu intentionez sa il folosesc in comun cu fostul proprietar nici macar o secunda!

Aveti dreptate cu vorba lunga, nu isi mai au rost comentariile. Fiecare procedeaza cum considera de cuviinta, daca vrea sa faca acte de caritate atunci cumparatorul poate sa accepte conditiile vanzatorului si apoi sa bata salile de judecata pana reuseste sa il scoata din casa!
cyan a scris:

Aveti dreptate cu vorba lunga, nu isi mai au rost comentariile. Fiecare procedeaza cum considera de cuviinta, daca vrea sa faca acte de caritate atunci cumparatorul poate sa accepte conditiile vanzatorului si apoi sa bata salile de judecata pana reuseste sa il scoata din casa!


Acceptarea conditiilor vanzatorului nu are nici o legatura cu salile de judecata.

Poate sa accepte 1 luna de habitatie si dupa 3 luni vanzatorul sa nu elibereze proprietatea asa cum poate sa o elibereze dupa o luna.

De asemenea poate cumparatorul sa nu accepte conditiile vanzatorului si sa ajunga in salile de judecata ca nu este eliberata proprietatea.



Alte discuții în legătură

Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)