avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri?

Buna ziua,

Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori.

In antecontract sunt mentionate: Partile, Obiectul, Pretul, Sanctiuni si Alte mentiuni, urmand ca documentul final: Contractul de vanzare cumparare sa fie incheiat intr-o luna cu bani cash din surse proprii ale promitentului cumparator.

Vanzatorii au spus ca ar dori sa mai locuiasca in imobil dupa ce se incheie contractul de vanzare cumparare, mentionand ca "asa se procedeaza" in general si ca ei nu au inca un loc unde sa isi duca mobila sau ca nu sunt siguri daca promitentul cumparator va finaliza tranzactia.

Intrebari:

1. De ce eu ca si cumparator as accepta o astfel de mentiune din partea vanzatorilor?
In conceptia mea o data ce am virat banii iar transferul de proprietate s-a realizat, predarea imobilului fara bunuri trebuie efectuata exact in aceeasi zi.

Este ceva gresit in acest principiu?

2. Daca vanzatorii nu isi vor muta mobila la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, nu mai au dreptul sa o ridica fara acordul meu.

Este adevarat?

Va rog sa imi raspundeti care este procedura legala la o vanzare cumparare.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Multumesc,
Alex.
Corect, daca s-a discutat si daca este de acord cumparatorul.

Cu toate acestea, cumparatorul este cel care impune conditiile si nu vanzatorul.
Cumparatorul impune conditiile?
Stimati domni, este un contract, nimeni nu este obligat sa accepte ceea ce nu doreste, expresia "cumparatorul impune conditiile" mi se pare un pic brutala..Impune? Ok, sa caute altceva..
Vanzatorul si cumparatorul sunt pe "picior de egalitate" pana in momentul in care cumparatorul intra in posesia proprietatii.

Vanzatorul poate sa ceara orice (inclusiv sa infiinteze o ferma de strutzi) dar cumparatorul este cel care accepta sau nu.
Am impresia ca o lungim prea mult si fara sens. Initiatorul topicului spune clar, au semnat ante-contractul moment in care vanzatorul si-a exprimat intentia/dorinta de a mai locui o perioada in casa dupa semnarea contractului de v-c..intentie cu care cumparatorul nu este de acord. El intreaba scurt si la obiect daca acesta are voie sa ceara asa ceva si raspunsul este unul singur, da are voie. Ca nu este cumparatorul de acord, ok, este dreptul sau.
Este liber sa isi caute altceva. Aici nu s-a semnat contractul ca noi sa vb de drepturile cumparatorului dupa intrarea in posesie a locuintei.
Cam atat de simplu..
Daca in promisiune nu este trecut termenul eliberarii atunci "cumpărătorul poate cere predarea bunului de îndată ce preţul este plătit" (art. 1693 NCC).

Daca nu vrea sa elibereze imobilul dupa ce l-a vandut atunci vanzatorul sa nu il mai vanda.
Simplu!

Alte discuții în legătură

Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)