avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri?

Buna ziua,

Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori.

In antecontract sunt mentionate: Partile, Obiectul, Pretul, Sanctiuni si Alte mentiuni, urmand ca documentul final: Contractul de vanzare cumparare sa fie incheiat intr-o luna cu bani cash din surse proprii ale promitentului cumparator.

Vanzatorii au spus ca ar dori sa mai locuiasca in imobil dupa ce se incheie contractul de vanzare cumparare, mentionand ca "asa se procedeaza" in general si ca ei nu au inca un loc unde sa isi duca mobila sau ca nu sunt siguri daca promitentul cumparator va finaliza tranzactia.

Intrebari:

1. De ce eu ca si cumparator as accepta o astfel de mentiune din partea vanzatorilor?
In conceptia mea o data ce am virat banii iar transferul de proprietate s-a realizat, predarea imobilului fara bunuri trebuie efectuata exact in aceeasi zi.

Este ceva gresit in acest principiu?

2. Daca vanzatorii nu isi vor muta mobila la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, nu mai au dreptul sa o ridica fara acordul meu.

Este adevarat?

Va rog sa imi raspundeti care este procedura legala la o vanzare cumparare.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Multumesc,
Alex.
Nu inteleg de ce trebuie dat afara cu executor?

Actualii proprietari NICI macar nu au domiciliul in acea casa!

Eu tot sunt de parere ca acest lucru figureaza cu imposibilitatea lor de a vinde.

Ei din acest moment au aceasta luna la dispozitie, insa ei la notar nici macar nu mi-au amintit de acest interval in care sa ii mai las in casa.

Eu stiam ca politia poate da afara pe oricine! Nu executorul judecatoresc, mai alesc ca actualii vanzatori nu au domiciliul acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta ca nu au domiciliul acolo, ei sunt proprietarii casei pana in momentul autentificarii contractului de v/c.

Oricine poate avea cate proprietati doreste dar are un singur domiciliu declarat, cel din cartea de identitate.

Politia nu da afara ci executorul judecatoresc, executor care vine uneori cu politia dupa el iar in multe cazuri vine degeaba chiar si cu politia sau mascatii. Persoana poate face contestatie la executare si rmane in casa.

Scoaterea din imobil nu se poate face decat in baza unei hotarari judecatoresti.

Si un chirias caruia i-a expirat contractul de inchiriere si nu vrea sa paraseasca locuinta trebuie scos din casa tot cu executorul judecatoresc.

Cel mai bine este ca inainte sa semnati contractul de v/c sa va asigurati ca veti intra in posesia casei in ziua respectiva, daca refuza atunci mai bine nu va legati la cap fara sa va doara, case se gasesc pe toate drumurile, oferta este mai mare decat cererea!
Mie mi se pare logic sa imi dea cheile la casa in ziua respectiva a contractului de v/c

Ei au spus ca imi vor da cheile si ca pot face eu ce vreau dar ei sa mai stea acolo 1 luna pana isi muta mobila.
Mi-au justificat ca "asa se face" si ca acesta este un termen "normal"

Eu ma refeream daca ei imi dau cheile casei la data utentificarii actului de v/c, nu ii pot da afara cu politia?
Executorul judecatoresc este necesar chiar si din acel moment?

Adica eu devin proprietar, am cheile casei si nu ii mai pot da afara pe fostii proprietari.

Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
seldom, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
seldom a scris:

Adica eu devin proprietar, am cheile casei si nu ii mai pot da afara pe fostii proprietari.


In sfarsit v-ati prins!:)

Atentie, nu veti avea toate cheile casei, trebuie sa ii lasati si vinzatorului un rind de chei, doar nu o sa il lasati in casa fara chei!;)

"Asa se face" nu este un termen utilizat in tranzactiile imobiliare si in niciun fel de tranzactii de orice tip.

In momentul instrainarii unui bun acesta trece in proprietatea cumparatorului iar vanzatorul nu mai are niciun drept asupra lui, si-a primit pretul cerut, isi ia banii si pleaca.

Daca vreti sa il mai tolerati pana isi cara mobila este problema dvs., ii puteti cere o chirie de cat doriti 10, 100, 1000 Euro sau il puteti tine si gratis.

Daca va vindea o masina trebuia sa i-o mai lasati o luna sa isi faca concediul prin Europa vreo 5000 km, eventual sa ii bagati si benzina?

Cand a pus in vanzare casa trebuia sa se gandeasca ca aceasta trebuie eliberata inainte de semnarea contractului de v/c.

Trebuie sa intelegeti ca politia nu are atributii in scoaterea din imobil a vinzatorului ci numai executorul judecatoresc ajutat de politie. Pentru ca executorul sa il scoata din imobil in primul rind trebuie sa il platiti pe executor urmand a va recupera banii dupa ce il veti da in judecata pe vinzator, asta in cazul in care veti mai avea chef dupa ce vor trece 1-2-3 ani de la inceperea formalitatilor de executare.

Dumneavoastra in calitate de cumparator ii puneti in vedere vinzatorului inainte de semnarea contractului ca daca imobilul nu este eliberat la data preconizata a semnarii contractului nu veti semna contractul, tranzactia nu se va incheia din vina vinzatorului iar acesta va fi obligat sa va dea dublul avansului.
Suma dupa care bag de seama ca veti cam alerga daca acesta va tot solicita sa il tolerati in casa inca o luna "normala".

"Asa se face" nu se face!;)
Daca vroiau sa mai stea si erati de acord, trebuia cuprin in contract data la care eliberau casa, altfel va trebui sa o elibereze imediat. II veti notifica solicitandu-le si o suma pt fiecare zi de intarzire si ca despagubire pt lipsa de folosinta, apoi veti apela la executor.
Ati vazut ca sunt anunturi cu eliberabile imediat, e, asta nu era :). Nu mereu gasesti unde sa te muti i,ediat cum ii vandut, daca vroiau sa mai stea, trebuia sa prevada in contract, daca nu erati de acord, stiau si ei dinainte.
Puteti sa va intelegeti sa va dea o suma pt perioada in care stau, plus ca trebuie sa plateasca intetinerea si restul facturilor la zi.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)