avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri?

Buna ziua,

Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori.

In antecontract sunt mentionate: Partile, Obiectul, Pretul, Sanctiuni si Alte mentiuni, urmand ca documentul final: Contractul de vanzare cumparare sa fie incheiat intr-o luna cu bani cash din surse proprii ale promitentului cumparator.

Vanzatorii au spus ca ar dori sa mai locuiasca in imobil dupa ce se incheie contractul de vanzare cumparare, mentionand ca "asa se procedeaza" in general si ca ei nu au inca un loc unde sa isi duca mobila sau ca nu sunt siguri daca promitentul cumparator va finaliza tranzactia.

Intrebari:

1. De ce eu ca si cumparator as accepta o astfel de mentiune din partea vanzatorilor?
In conceptia mea o data ce am virat banii iar transferul de proprietate s-a realizat, predarea imobilului fara bunuri trebuie efectuata exact in aceeasi zi.

Este ceva gresit in acest principiu?

2. Daca vanzatorii nu isi vor muta mobila la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, nu mai au dreptul sa o ridica fara acordul meu.

Este adevarat?

Va rog sa imi raspundeti care este procedura legala la o vanzare cumparare.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Multumesc,
Alex.
Buna ziua,

Ce credeti ca primesc azi pe email de la vanzator:

"minim 05.10.14 doleanta ta fata de 18.10.14 cat spusesem eu la inceput.


Pana luni 15.09.14 voi stii daca pot elibera pe 05.10.14 cum mai rugat tu sau o sa mai am nevoie de cateva zile.....(zile nu saptamani) :))

Ne auzim luni si sigur gasim o cale de mijoc.

Ms"

Vi se pare corecta abordarea?

Macar e pe email si am dovada de ce este clar ca nu eu m-am razgandit ci ca vanzatorii vor peste cat am putut eu indura.

Drept urmare, nu mai accept nici o zi pe nimeni daca nu s aimi dea banii ianpoi si gata.

Detest neseriozitatea oamenilor.

Multumesc,
seldom a scris:

Oricum, asa cum a spus notarul, sunt un caz rar, iesit din tiparul : "Asa se face" pentru ca le-am permis doar 2 saptamani dreptul la folosinta sarmanilor vanzatori


Toti oamenii diferiti de gloata au fost priviti la un moment dat ciudat de restul lumii. Daca era notarul smecher de ce nu l-a consiliat el cum trebuie pe promitentul vanzator? De ce nu i-a explicat astfel incat sa inteleaga ce semneaza si sa fie sigur ca reprezinta vointa lui?

MihaelaVerde a scris:

Buna ziua,

Precizez din start ca nu sunt avocat dar am trecut recent printr-un proces de vanzare cumparare si as vrea sa va intreb daca in lege nu se precizeaza, "nicaieri" asa cum cineva a zis mai sus, ca cel ce cumpara trebuie sa il tolereze pe vanzator pana la eliberarea efectiva a locuintei, unde atunci se precizeaza clar!! ca cel ce vinde trebuie sa elibereze la momentul incheierii contractului de V-C?
Ce legatura are antecontractul incheiat si faptul ce neeliberand in ziua semnarii contr de V-C vanzatorul trebuie sa inapoieze cumparatorului avansul sau cat s-a stipulat in antecontract daca tranzactia nu se finalizeaza din vina primului? De ce ar fi vina vanzatorului daca cumparatorul il ia pe NU in brate si el vrea neaparat eliberarea la ora semnarii tranzactiei? Cum stabilim vina in astfel de caz pt a stabilii cine trebuie sa plateasca si cine nu? A vanzatorului ca probabil nu e omeneste posibil sa plece in ziua aceea sau a cumparatorului care nu rationeaza deloc?
Practica, statistica arata ca la mom incheierii tranzactiei finale cei 2 cad de acord asupra unui termen de eliberare. Asta inseamna ca notarul accepta acest lucru in afara unei legi care ar stipula altceva? Sau cum explicati ca in cazut tranzactiilor efectuate prin PC, vanzatorul nu primeste banii la momentul incheierii V-C ci la cateva zile dar ar fi obligat sa elibereze apartamentul?
Logic vorbind sunt lucruri de luat in calcul: intretinerea platita pe o anumita perioada, facturile la utilitati, fondul de rulment ce nu poate fi retras oricand, etc, etc, etc.
Repet, nu sunt avocat, dar cred ca astfel de lucruri se stabilesc de comun acord si nu inteleg de ce unii cumparatori tind sa calce in picioare comunicarea, bunul simt si ratiunea in astfel de momente.

Numai bine,
MV.


Buna ziua,
Nu am priceput, ați vândut ori ați cumpărat? Eu cumpăr și deși în ante-contract nu s-a stipulat o perioada pentru părăsirea apartamentului (am dat totuși 10-15 zile de la mine ca "asa se face" în RRomania) - vânzătorii refuză, pentru ca ei "doresc" 30 de zile. Cum bine zice "CYAN" - ce e cumpărătorul? bancă? asistentă socială? Am informat notarul că la semnare și după intrarea banilor în contul vânzătorilor, intru în posesia apartamentului. Mi se pare ca încerci sa fii om și ești luat de fraier.
La revedere (ca asa se face)
Buna,

Eu sunt in postura vanzatorului, am stipulat in contract ca eliberam casa in termen de 3 luni(e vorba de distanta, timp etc), iar dupa doua zile cu toate ca initial a fost de acord, cumparatorul a zis ca vine sa se mute cu noi in casa, ca are dreptul. Plus ca nu e de acord sa ne luam toate obiectele din casa, gen perdele, lampi, spune ca fac parte din imobil...
Cum pot sa "scap" de el pana reusim sa ne mutam,?

Multumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)