avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldura in procent de 100% chiar daca sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldura in procent de 100% chiar daca sunt debransat legal.

Imi cer scuze daca mai exista topic deschis pe aceasta tema, dar nu l-am gasit..
Problema mea ar fi urmatoarea:
In anul 2005 m-am debransat de la caldura (cu acte in regula si cu sigilii puse de catre cei de la RADET).
Pana in anul 2009 am platit un anumit procent la caldura pentru partea comuna.
Pana aici toate bune.. In schimb, din 2009 administratorul a inceput sa imi adauge TOATA caldura la plata, adica 100%, in conditiile in care sunt debransat LEGAL.
Am facut facut o copie de pe actul de la RADET si i-am trimis-o impreuna cu o cerere in care il intrebam de ce platesc caldura in procent de 100%. Raspunsul acestuia a fost ca, atat timp cat nu voi face dovada cu ce ma incalzesc, voi plati in cotinuare 100% caldura.

De cand trebuie sa ma incalzesc NEAPART cu ceva anume daca m-am debransat? Si de ce trebuie sa dau explicatii cuiva cu ce anume ma incalzesc?!
Ordinul nr. 343 din 13/07/2010 spune ca cei debransati de la caldura vor plati intre 30% si 50%... eu in schimb platesc 100% chiar daca sunt debransat legat cu ACTE.

Este normal cum se procedeaza? Mi se pare abuz in serviciu. Ce as putea face pentru a rezolva aceasta problema?
Am fost sfatuit sa ii readuc la cunostinta faptul ca sunt debransat, sa ii mai trimit o cerere in care sa ii prezint legea 343 din 13/07/2010 impreuna cu o copie de pe actul de debransare. Daca nu voi reusi sa ma inteleg cu acesta mi s-a recomandat sa faco plangere penala catre procuror.
Este aceasta o solutie sau ar trebui procedat altfel?
Ma multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
Dinte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinte , utilizator 20:45, 23 Octombrie 2014
@Modica
Filozofic vorbind aveti dreptate. Legal NU. Va citez din Codul Civil .
Fiecare coproprietar poate folosi, in conditiile acordului de asociere, atat spatiul
care constituie bunul principal, cat si partile comune, fara a aduce atingere drepturilor
celorlalti proprietari si fara a schimba destinatia cladiri

Mai exista si ceva normative tehnice care va impiedica sa opriti caldura .
Sfatul meu pentru initiatorul topicului este sa intre in legalitate.
Este legal !!!!Nu exista transfer termic de la coloanele izolate, daca sunt izolate.Nu se poate calcula transferul termic in cazul izolarii.Puteti fi obligat doar la o cota de maxim 10% din consumul unui apartament identic, nu mai mult! Aceasta este cota legala, maxim 10 % iar daca locuiti la ultimul etaj, exista o metodologie de calcul care duce la un transfer termic aproape de 0,5%.
Nu va suparati, de unde aveti aceste procente? Legea si articolul, va rog, altfel sunt doar niste pareri.
avvalentina a scris:

Nu exista transfer termic de la coloanele izolate.

Aici vorbim de transferul de caldura prin pereti.Cu tevile e mai simplu. Initiatorul topicului nu are sursa permanenta de caldura in apartament astfel incat se incalzeste prin bunavointa vecinilor.
ausfahrt a scris:

avvalentina a scris:

Nu exista transfer termic de la coloanele izolate.

Aici vorbim de transferul de caldura prin pereti.Cu tevile e mai simplu. Initiatorul topicului nu are sursa permanenta de caldura in apartament astfel incat se incalzeste prin bunavointa vecinilor.




Repet, stau pe coltul blocului. Care căldură prin pereți, de unde?
Apreciez informațiile și răspunsurile pe care mi le oferiți și nu vreau sa jignesc pe nimeni (din greșeală), dar ia încercați dumneavoastră în aceasta iarna sa opriți căldură și sa stați în casa fiind încălzit doar de vecini... eu zic ca ați cam îngheța. ..
Sunt sigur ca ați înțeles răutățile de la mijloc legate de administrator...

Repet, de ce pana în 2009 plăteam un procent anume pentru căldură, iar după o cearta s-au schimbat lucrurile și plătesc caldura în totalitate?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)