avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldura in procent de 100% chiar daca sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldura in procent de 100% chiar daca sunt debransat legal.

Imi cer scuze daca mai exista topic deschis pe aceasta tema, dar nu l-am gasit..
Problema mea ar fi urmatoarea:
In anul 2005 m-am debransat de la caldura (cu acte in regula si cu sigilii puse de catre cei de la RADET).
Pana in anul 2009 am platit un anumit procent la caldura pentru partea comuna.
Pana aici toate bune.. In schimb, din 2009 administratorul a inceput sa imi adauge TOATA caldura la plata, adica 100%, in conditiile in care sunt debransat LEGAL.
Am facut facut o copie de pe actul de la RADET si i-am trimis-o impreuna cu o cerere in care il intrebam de ce platesc caldura in procent de 100%. Raspunsul acestuia a fost ca, atat timp cat nu voi face dovada cu ce ma incalzesc, voi plati in cotinuare 100% caldura.

De cand trebuie sa ma incalzesc NEAPART cu ceva anume daca m-am debransat? Si de ce trebuie sa dau explicatii cuiva cu ce anume ma incalzesc?!
Ordinul nr. 343 din 13/07/2010 spune ca cei debransati de la caldura vor plati intre 30% si 50%... eu in schimb platesc 100% chiar daca sunt debransat legat cu ACTE.

Este normal cum se procedeaza? Mi se pare abuz in serviciu. Ce as putea face pentru a rezolva aceasta problema?
Am fost sfatuit sa ii readuc la cunostinta faptul ca sunt debransat, sa ii mai trimit o cerere in care sa ii prezint legea 343 din 13/07/2010 impreuna cu o copie de pe actul de debransare. Daca nu voi reusi sa ma inteleg cu acesta mi s-a recomandat sa faco plangere penala catre procuror.
Este aceasta o solutie sau ar trebui procedat altfel?
Ma multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
Dinte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinte , utilizator 20:45, 23 Octombrie 2014
Deja intram in detaliile detaliilor...
Ma mai uitam pe procesul verbal de la debransare si mi-a sarit in ochi primul punct de la NOTA, care zice: "Prezenta nu constituie aviz de aprobare pentru sursa alternativa de caldura" ...



Sa reluam povestea pentru cei care doresc sa mai ofere un raspuns, dar nu au rabdare sa citeasca de la inceput...
In 2003 m-am debrasat LEGAL (la acea vreme) de la caldura cu acordul administratorului si al presedintelui (si-au dat semnaturile pe PV). Debransarea a fost efectuata de un reprezentant RADET.
Pana in 2009 am platit un procent la caldura (pentru tevile ce imi trec prin casa). Din 2009 a fost o cearta intre mine si administrator, iar acesta a inceput sa imi adauge caldura in procent de 100% .
Eu pot dovedi cu acte ca sunt debransat legal , acte pe care le au si ei. Apartamentul este incalzit cu ajutorul caloriferelor electrice si pot dovedi asta cu facturile la energie electrica.
Cu toate astea, nu mi se pare normal sa platesc caldura ca si cum as avea calorifere in casa (cand ele de fapt nu exista, tevile sunt sigilate..) si nu inteleg de ce nu se respecta Ordinul nr. 343 din 13/07/2010 care spune ca cei debransati de la caldura vor plati intre 30% si 50%.



In fine, legile sunt interpretative.
Un avocat in domeniu mi-a spus ca este un mare abuz ceea ce se intampla, iar sansele sunt extrem de mari ca asociatia sa piarda procesul dandu-ma-n judecata. Ma gandesc ca d-asta si ezita de 5 ani... cu toate ca as dori sa o faca...


Inca o data va multumesc pentru raspunsurile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)