avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Lipsire de libertate in mod ilegal - articol in regulamentul scolar

Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ori doresc sa ma duc pana la magazin sa imi cumpar ceva, portarul ma opreste si ma trimite inapoi. Acest lucru nu constituie infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal prevazut de art. 205 din legea 286/2009? Daca da, ce pot face in legatura cu asta?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:55, 22 Septembrie 2014
Dar dumneata domnule Razvan de ce nu vrei sa intelegi ca in cazul de fata nu exista privare de libertate (Manloache Alex nu sta incatusat intr-o camera incuiata) ci doar pretentia unui copil de a ignora complet responsabilitatile pe care le are intr-o institurie de invatamant ca elev + responsabilitatile pe care le au cei care il supravegheaza. Probabil lui nu-i place scoala si daca ajunge sa renunte la ea, o sa scrie exact ca dumneata mai incolo (modul de a scrie).

Privarea de libertate inseamna asta: [ link extern ]

Regulamente interne exista peste tot si sunt luate la cunostinta de toata lumea. Tocmai de aia Manolache Alex ar vrea sa aiba imunitate la regulamentul intern, pen' ca nu-i prea place lui "sa-si roada coatele" la scoala si ar vrea sa circule liber ca vantul prin padure, pe oriunde. Daca o sa reuseasca sa se angajese mai incolo, o sa deschida un alt topic, "Prezenta la munca e obligatorie? Cum demonstrez ca seful vrea ca eu sa muncesc impotriva vointei mele? E legal sa nu mi se dea salariul daca nu muncesc?"

Sunt clar vizibile niste discrepante intre generatii aici!
Cei care si-au "antrenat" mintea si au invatat sa respecte sunt impotriva nerespectarii regulilor si a responsabilitatilor pe care le are fiecare. Cu alte cuvinte, bunul simt ne da cate un ghiont in coaste si ne spune ca nu-i bine sa fim nesimtiti...
Cei care "vor libertate" (pe care ei o inteleg ca permisiunea de a face ce vor, cand vor, indiferent de consecinte, indiferent de starea celor din jur) se considera asupriti de catre orice text de lege/orice regulament/orice, urla ca le e furata libertatea, ca n-au drept la opinie, ca sunt alergici la tusul de pe carti... sau cel putin asta se intelege, exprimarea defectuoasa lasa multe gauri si loc de interpretare in toate directiile.

Oare Manolache Alex de ce nu a mai spus nimic?

@Martonze, you made my day!
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
savysb, utilizator
Savysb, în atitudinea userului iniţiator al topicului răzbate dorinţa de independenţă specifică vârstei la care se adaugă , din păcate, influenţa nefastă a televiziunilor "de ştiri" din ultimii ani, unde este încurajată nerespectarea legilor, anarhia, unde oamenii legii sunt discreditaţi, iar cei aflaţi în vârful societăţii sunt tocmai cei care dau exemplul pentru nerespectarea legilor.
Tineretul şcolar actual vede că, pentru a răzbate, a ajunge vedetă (cine nu-şi doreşte ? ) calea este slugărnicia faţă de un "mare" al zilei, intrarea sub pielea acestuia, iar fetele au calea spre vedetism prin valorificarea farmecelor proprii.Vedeţi dvs. popularizată vreo domnişoară/doamnă că este savant undeva, prin Vestul sălbatic, sau matematician de renume, sau ce doriţi? NU! Dar ştim de Bianca Drăguşanu, de Cruduţa, de Angela Tonciu, de Monica Gabor etc., sau de Daciana Sârbu, Adina Vălean, Corina Creţu, Cătălina Ştefănescu, Alina Gorghiu...
V-as fi aplaudat din nou daca mai aveam optiunea :)
Dorinta de independenta (asa cum e perceputa si de initiatorul topicului) e vazuta din pacate in randul mai multor persoane care considera ca dau sfaturi pertinente, chiar aici pe forum. Educatia nu e necesara in mileniul 3, sunt date exemple de "oameni de succes" care n-au facut scoala (sarindu-se aspectul principal, faptul ca mintea acelor oameni le-a permis sa faca asta) - Bill Gates, Mark Zuckerberg, etc. Pe meleagurile noastre insa, exemplele "pozitive" sunt date tocmai de genul de personaje pe care le-ati enumerat.

Sper ca Manolache Alex si-a dat seama ca nu e privat de libertate si ca mofturile trec.
brazvan a scris:

Tot nu vreti sa pricepeti ceva, domna cu un rand mai sus a spus destuld e explicit. Legiile sunt ptr ei facute nu ptr copil. Lucru pe car el-am spus si eu, dar vad ca nimeni nu vrea sa-l inteleaga. nu mai traim fratilor in epoca lu Ceasca, suntem in alt secol, vreti sa pricepeti asta? evoluam nu putem sa stam ca acum 30 de ani. De ce nu av imbracati cu aceleasi haine ca si acum 30 de ani, de c enu umblati cu aceeasi amsina ca si acum 30 de ani si multe altele, la fel si legile trebuiesc schimbate si gandirea, cel mai important.


In primele zile de dupa evenimentele din decembrie '89 unii discutau si obligatia de a respecta culoarea rosie a semaforului, vazand-o tot ca o manifestare a dictaturii. Este o vorba care spune: atentie, cand deserti copaia, sa nu arunci odata cu apa si copilul!
Din fericire perioada asta prin care treci tu trece repede, apar responsabilitatile, aspiratiile normale, etc.
Eram odata la Montreal, cand se astepta un referendum, al catelea?, privind secesiunea Quebecului. Si ii vedeam pe colaboratorii mei foarte calmi. Si i-am intrebat: nu va nelinistiti? Deloc mi-a spus unul dintre ei: fiul meu, cu ani in urma, elev la liceu, era primul la mitinguri. Acum este asezat la casa lui, rade cand ii amintesc de asta.
savysb a scris:

Dar dumneata domnule Razvan de ce nu vrei sa intelegi ca in cazul de fata nu exista privare =====================more text here==================

Oare Manolache Alex de ce nu a mai spus nimic?

@Martonze, you made my day!


And you made mine too! Nu stiu daca initiatorul temei a avut rabdarea sa citeasca toata postarea, dar poate altii o vor face, si in acest sens sens apreciez efortul de a scrie o postare atat de precisa.
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2014
hotumattua, utilizator

Alte discuții în legătură

Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile elevului Marasc Marasc Buna ziua! am si eu o intrebare.... Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de ordine interioară poate fi mai presus de statul elevului? Narcis1214 Narcis1214 Buna ziua, am o intrebare cu privire la parasirea incintei scolare a elevilor de peste 18 ani. Deoarece cadrele didactice ne interzic acest lucru, iar eu am ... (vezi toată discuția)