Dar dumneata domnule Razvan de ce nu vrei sa intelegi ca in cazul de fata nu exista privare de libertate (Manloache Alex nu sta incatusat intr-o camera incuiata) ci doar pretentia unui copil de a ignora complet responsabilitatile pe care le are intr-o institurie de invatamant ca elev + responsabilitatile pe care le au cei care il supravegheaza. Probabil lui nu-i place scoala si daca ajunge sa renunte la ea, o sa scrie exact ca dumneata mai incolo (modul de a scrie).
Privarea de libertate inseamna asta:
[ link extern ]
Regulamente interne exista peste tot si sunt luate la cunostinta de toata lumea. Tocmai de aia Manolache Alex ar vrea sa aiba imunitate la regulamentul intern, pen' ca nu-i prea place lui "sa-si roada coatele" la scoala si ar vrea sa circule liber ca vantul prin padure, pe oriunde. Daca o sa reuseasca sa se angajese mai incolo, o sa deschida un alt topic, "Prezenta la munca e obligatorie? Cum demonstrez ca seful vrea ca eu sa muncesc impotriva vointei mele? E legal sa nu mi se dea salariul daca nu muncesc?"
Sunt clar vizibile niste discrepante intre generatii aici!
Cei care si-au "antrenat" mintea si au invatat sa respecte sunt impotriva nerespectarii regulilor si a responsabilitatilor pe care le are fiecare. Cu alte cuvinte, bunul simt ne da cate un ghiont in coaste si ne spune ca nu-i bine sa fim nesimtiti...
Cei care "vor libertate" (pe care ei o inteleg ca permisiunea de a face ce vor, cand vor, indiferent de consecinte, indiferent de starea celor din jur) se considera asupriti de catre orice text de lege/orice regulament/orice, urla ca le e furata libertatea, ca n-au drept la opinie, ca sunt alergici la tusul de pe carti... sau cel putin asta se intelege, exprimarea defectuoasa lasa multe gauri si loc de interpretare in toate directiile.
Oare Manolache Alex de ce nu a mai spus nimic?
@Martonze, you made my day!