Are voie directorul scolii sa emita o regula prin care sa nu ti se permita sa iesi din curtea scolii decat in pauza mare? La mine in liceu asa e si ori de cate ori doresc sa ma duc pana la magazin sa imi cumpar ceva, portarul ma opreste si ma trimite inapoi. Acest lucru nu constituie infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal prevazut de art. 205 din legea 286/2009? Daca da, ce pot face in legatura cu asta?
Imi cer scuze,nu cunosc baza legala,dar va pot spune cu exactitate ca in ORICE SCOALA,IN ORICE PAUZA este interzis ca elevii sa paraseasca incinta scolii.
Oricum,urmand sfatul celor de mai sus,puteti face o cerere prin care sa aflati si baza legala.
Succes!
Te cam contrazici. Pe de o parte sustii ca este bine sa existe regulamente (ca doar nu traim in jungla) iar pe de alta parte ca directorul te obliga sa stai in scoala.
Sustii ca sunt incalcate drepturi cum ar fi cel la sanatate dar nu ai niciun argument suficient de puternic.
A interzis directorul sa fie consumate produse din afara scolii? NU. Poti sa vii cu ele de acasa sau le poti cumpara in timpul pauzei mari.
A interzis directorul iesirea din scoala? NU. A reglementat-o doar prin niste regulamente cu care esti de acord sa fie. Iesirea nu se face in orice pauza ci doar in pauza mare. A acordat pt aceasta iesire pauza cea mai mare posibila.
Oamenii care sunt angajati au dreptul la pauze roicum si in orice conditii? Nu .... au o pauza si atat. De ce ar fi elevii mai nedreptatiti decat acele persoane care ii intretin?
Eu am mai zis-o si o repet . Cine e atat de luminat incat sa aibe varianta perfecta sa o formuleze si apoi sa o argumenteze. Cei care sustin libertatea de a parasi scoala in orice pauza au avut in vedere ce inseamna ca timp intrarea si iesirea elevilor din scoala? Daca ar fi si vreo strada de traversat si 50 de elevi s-ar imbulzi sa o treaca in acelasi timp (ca deh ... pauza e mica si au stat la coada la magazinul din colt) ce s-ar intampla?
Ar fi mai bine dacă am semna un acord conform căruia ieșirea din curtea școlii se face pe proprie răspundere iar conducerea și personalul școlii nu se fac vinovați asupra niciunui lucru care se întâmplă sau este produs de elev atât timp cât nu se află în incinta școlii.
Iartă-mă de tutuire, pari un tip destupat bine la minte. Îţi dai şi singur seama că aşa ceva nu se poate, nici în cazul celor majori.
Culmea e că ceea ce e la liceu în mic găseşti la scară mare la angajatori, chiar la corporaţii, în multinaţionale sau în instituţii publice. Acolo e chiar absurd să aplici reguli atât de draconice, cu pauze limitate şi interdicţii de-a părăsi incinta sau chiar biroul propriu.
"In definitiile privarii de libertate este trecuta si sanatatea, daca eu nu pot sa mananc ce rveau sau ce imi face bine, paote la mag din curte au doar sandwishuri cu maioneza sau doar sucuri acidulate, este un exemplu, si eu NU POT sa mananc asa ceva ptr ca am o problema de sanatate.."
Copil...:)
Cu argumentul asta, n-o sa ai succes niciunde.
Drepturile elevului
Marasc
Buna ziua! am si eu o intrebare....
Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)