avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat?

Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca se dovedeste ca acel copil este alienat, parintele rezident pierde custodia, care ii este acordata parintelui nerezident.
Argumentele parintelui alienator sunt cunoscute, cum ca acel copil este tratat ca un obiect si tarat de ici si colo si nimeni nu-l ia in seama ce doreste si ce simte. Ba mai mult, e vina parintelui nerezident ca nu si-a construit o relatie pentru ca acel copil sa-si doreasca sa vrea sa plece cu el.
Parerea mea este insa ca in cazul abuzului alienator de ultim grad, nici copilul, nici parintele nerezident nu au nici cea mai mica sansa sa-si contruiasca acea relatie, mai ales atata timp cat autoritatile nu intervin conform competentelor legale - si aici vorbesc in special de Directia Genereala de Asistenta Sociala si Protectia a Copilului.
Dupa ce plangerile la parchet, incercarile de executare silita, solicitarile in instanta dau gres tocmai pentru ca judecatorii nu sunt capabili sa inteleaga acest abuz emotional, ce mai poate face parintele nerezident? A reusit vreun parinte sa opreasca abuzul emotional al copilului si sa dezvolte o relatie normala, fireasca copil-parinte?
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
againstPAS, utilizator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 19:33, 3 Decembrie 2014
Extras din legea 257/2013 pentru modificarea legii 272/2004 cu privire la drepturile copilului:
"(5) În cazul în care pãrintele la care copilul locuieºte împiedicã sau afecteazã în mod negativ legãturile personale ale copilului cu celãlalt pãrinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanþã sau convenit de pãrinþi, pãrintele la care nu locuieºte în mod statornic poate cere serviciului public de asistenþã socialã sau, dupã caz, persoanelor cu atribuþii de asistenþã socialã în circumscripþia cãruia se aflã locuinþa copilului sã monitorizeze relaþiile personale cu copilul pentru o duratã de pânã la 6 luni.

(6) Monitorizarea permite reprezentanþilor serviciului public de asistenþã socialã sau, dupã caz, persoanelor cu atribuþii de asistenþã socialã sã asiste la preluarea copilului de cãtre pãrintele la care nu locuieºte în mod statornic, la înapoierea acestuia, sã realizeze intervievarea pãrinþilor, a copilului ºi a persoanelor cu care copilul locuieºte, precum ºi a altor persoane, în vederea întocmirii raportului de monitorizare.

(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenþã socialã sau, dupã caz, persoana cu atribuþii de asistenþã socialã care a întocmit raportul prevãzut la alin. (6) poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologicã a unuia dintre pãrinþi sau a ambilor, precum ºi o serie de mãsuri pentru îmbunãtãþirea relaþiei personale dintre copil ºi pãrintele la care nu locuieºte.

(8) Raportul de monitorizare prevãzut la alin. (6) se înmâneazã fiecãruia dintre pãrinþi ºi poate fi folosit ca probã în instanþã."
Cred ca le-am citat aceasta reglementare in fiecare cerere si degeaba, parintele poate cere, DGASPC refuza sau nu raspunde, si din nou o luam de la capat, urmeaza procedura prealabila, actiune in contencios si timpul trece in defavoarea parintelui nerezident si al copilului, acelasi cerc vicios din care nu ai cum sa iesi.
Puteti trimite informatii prin care sa solicitati si ajutorul la office@anpfdc.ro, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Dar este necesar sa anexati copie dupa cererile de monitorizare inregistrate la Protectia Copilului a sectorului respectiv. Daca e asa cum spuneti atunci or sa-i ia la intrebari.
Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)