avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat?

Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca se dovedeste ca acel copil este alienat, parintele rezident pierde custodia, care ii este acordata parintelui nerezident.
Argumentele parintelui alienator sunt cunoscute, cum ca acel copil este tratat ca un obiect si tarat de ici si colo si nimeni nu-l ia in seama ce doreste si ce simte. Ba mai mult, e vina parintelui nerezident ca nu si-a construit o relatie pentru ca acel copil sa-si doreasca sa vrea sa plece cu el.
Parerea mea este insa ca in cazul abuzului alienator de ultim grad, nici copilul, nici parintele nerezident nu au nici cea mai mica sansa sa-si contruiasca acea relatie, mai ales atata timp cat autoritatile nu intervin conform competentelor legale - si aici vorbesc in special de Directia Genereala de Asistenta Sociala si Protectia a Copilului.
Dupa ce plangerile la parchet, incercarile de executare silita, solicitarile in instanta dau gres tocmai pentru ca judecatorii nu sunt capabili sa inteleaga acest abuz emotional, ce mai poate face parintele nerezident? A reusit vreun parinte sa opreasca abuzul emotional al copilului si sa dezvolte o relatie normala, fireasca copil-parinte?
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
againstPAS, utilizator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 19:33, 3 Decembrie 2014
Se poate actiona in justitie celalat parinte pentru a-l obliga sa se prezinte la consiliere psihologica? Ce fel de actiune trebuie inaintata pentru un raspuns cat mai rapid? S-a solicitat in dosarul pe fond in divort expertiza psihologica insa evident ca nu a fost admisa aceasta proba.
In principiu, acolo unde exista autoritate parinteasca in comun si cei doi nu se inteleg asupra unor aspecte ce privesc copilul oricare dintre parinti poate apela la ordonanta presedinteala: pentru inscrierea copilului la o anumita scoala, pentru o anumita interventie medicala, etc.
Banuiesc ca si consilierea psihologica intra in aceeasi categorie.
Expertiza psihologica are cu totul alt scop decat consilierea, dar banuiesc ca stiti.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Trebuie sa cereti supravegherea programului de vizita la Protectia Copilului. Daca acesta este grav incalcat si doamna nu doreste sa coopereze cu ei atunci prin avocatul lor se cere consilierea copilului pe o perioada ce nu depaseste 3 luni dupa care se intocmeste un raport catre instanta care contine toate detaliile. Daca mama nu se prezinta la consiliere cu minora atunci va fi executata silit prin amenzi imediat ( din cate stiu, cautati detalii). Daca acel raport va este favorabil si mama sau persoana care are copilul il intoarce pe acesta impotriva dumneavoastra atunci aveti sanse mari sa castigati custodia minorului.
Mai bine vorbiti la Protectia Copilului. Ei va pot da mai multe detalii si daca aveti noroc va pot fi de un real folos. Cu ajutorul lor puteti dovedi fara urma de tagada alienarea.
Si daca va spun ca s-a cerut deja monitorizare dar DGASPC nu are "chef" sa se implice? "Copilul are o locuinta? Are. E bine ingrijit? E ingrijit da. Pai atunci intelegeti-va cu parintele rezident si lasati-ne pe noi, ca noi avem cazuri mai grave in atentie" Cam asa stau lucrurile in Romania. Ce sa le explici ca programul nu se respecta, copilul este alienat, parintele rezident savarseste un abuz emotional asupra copilului ...
Aici ma poate ajuta unul dintre avocatii de pe forum, exista in lege faptul ca DGASPC trebuie sa monitorizeze aceasta relatie. Ati facut cerere scrisa de monitorizare cu numar de inregistrare si tot? trebuiau sa va dea un raspuns in scris, sa vina cu dumneavoastra la programul de vizita si sa consemneze refuzul mamei sau refuzul copilului pentru a cere consiliere psihologica.
O sa ma interesez sa va scriu unde ii puteti reclama pe cei de la DGASPC daca refuza sa-si faca treaba pentru care sunt platiti.

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)