avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere inregistrare audio sedinta judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere inregistrare audio sedinta judecata

Am facut urmatoarea cerere:
...Solicit, in temeiul dispoziţiilor art. 231 alin (2) C.pr.civ. si art. 163 alin. (8) din Regulamentul aprobat prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii 212/8 din 18.06.2009, eliberarea unei copii a procesului-verbal şi a înregistrarii audio a şedinţei de judecată din ziua de 11.11.2014, completul C 2 - LM – FOND, pana cel mai tarziu la termenul dosarului din data de 2.12.2014.
Totodata solicit si grefierului sa stabileasca plata necesara, conform indicatiilor Guvernului Romaniei, care nu va depăşi mărimea cheltuielilor suportate de instanţă pentru eliberarea copiei, pe care ma voi obliga sa o achit la eliberarea copiilor solicitate.
Mentionez ca aceasta inregistrare imi este necesara pentru a aprofunda mai multe explicatii furnizate de catre instanta, pe care nu am avut posibilitatea de a le retine in sala in timpul sedintei de judecata, precum si a verifica daca in încheierea de ședință s-a consemnat in mod corespunzator tot ceea ce s-a discutat în timpul ședinței, avand in vedere amploarea acesteia - fiind audiati 3 martori si aplicat interogatoriu.

Ce ma fac daca instanta imi va respinge cererea???
Cand am depus-o la registratura, a zis functionarul de acolo ca trebuie sa intre in atentia completului... imi pare evident ca completul nicidecum nu va fi de acord sa elibereze inregistrarea... avand in vedere ca vreau sa o folosesc sa probez abuzul in serviciu!
Ce pot face????
A pus vorbe in gura martorilor si a consemnat lucruri care nu s-au spus.
Nu mi-a solutionat cereri incidente.

Pentru linistea dvs, va informez ca nu sunteti singurul in astfel de situatii !
Daca procedeaza asa, e evident ca face parte dintr-un grup „bine protejat”. Practic, daca va zbateti, agitati „stupul” si vor sari multi pe dvs. Unii ca parteneri de afaceri, unii din spirit de colegialitate, altii pentru a proteja „independenta” si „imaginea” justitiei.
Incercati sa linistiti lucrurile si urmati procedura prevazuta de lege. E inutil sa obtineti inregistrari, martori ai abuzului, etc. Aceiasi instanta va „judeca” si plangerea dvs, iar raspunsul e previzibil. La fel plangeri penale sau petitii la inspectia judiciara. Toti apara independenta justitiei si ....„imaginea” pe care o „manjiti prin afirmatiile dvs”#-o
Pe termen lung putem astepta sau putem face cate ceva fiecare (avocati in primul rand dar si justitiabili) pentru ca judecatorul sa fie supus legii si numai legii si sa fie responsabil (de consecintele incalcarii legii, procedurii in primul rand). Optimisti ca orice roman, sa speram ca buboiul se va sparge si romanul se va destepta !
Evident, este o mafie de proportii apocaliptice la acest tribunal, unde decanul baroului este avocatul intimatei, iar sotia sa este chiar la sectia de conflicte de munca, colega cu judecatoarea din dosarul meu!
Daca urmez procedura, isi vor urma si ei litera lor de lege si le va da in mod ilegal castig de cauza intimatei.
Sa sara tot stupul pe mine.... ce-mi pot face mai mult?!
SIngurul lucru responsabil de facut este cat mai multe bete in roate si scandal cat incape!
sa fiti atent la transcriere, instanta in pasajele "deochiate" nu face transcrierea ci, scrie " neinteligibil"
din acest motiv trebuie sa insistati si asupra eliberarii pe CD a inregistrarii audio
daca ati intrat pe acest fagas trebuie sa va " tineti bine"
Am avut un caz similar, la instanta de fond am reusit, insa instanta de recurs a hotarat alfel fiind ofuscata de faptul ca transformasem judecata intr-o lupta
A fost o lupta, a fost si ca o lunga partida de sah care a durat cinci ani
Instanta de control mi-a aruncat piesele la gunoi, apoi mi-a dat sah mat
Atentie!

nu va puneti sperante in CSM
Acolo instanta chiar este oarba
mai bine lasati-i sa-si faca de cap, culegeti probele cu drepturile incalcate, ba chiar ajutati-i sa le incalce, apoi scrieti la CEDO

Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca vreti sa va fie utila inregistrarea, solicitati sprijin de specialitate unui jurist, care va poate dirija pentru a face pasii corecti si legali.

Mult succes
Multumesc, in mod surprinzator am obtinut fara probleme inregistrarea!
Si acum o transcriu singur. E consternant, cand vad asezat pe hartie, ca in 2 ore de audiere de martori, eu pun intrebari iar judecatoarea raspunde! Martorii aproape nu au vbit deloc!!

Desigur, daca va fi necesar voi merge si la CEDO, dar as prefera la ICCJ, daca se poate in vreun fel?! Pt ca CEDO pune statul sa ma despagubeasca, nu intimata!

Alte discuții în legătură

Abuz grav judecator aidu aidu Va rog foarte mult sa ma ajutati, deoarece situatia mea este disperata! Judecatoarea mi-a masacrat probatoriul. Mi-a cenzurat toate intrebarile pe care urma ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Pot ataca o decizie a iccj prin care se refuza stramutarea unui dosar de la curtea de apel ploiesti ispires ispires Am o decizie a ICCJ care respinge cererea de stramutare a unui dosar de la Curtea de Apel Ploiesti. Sunt mai multe decizii potrivnice mie care arata o ... (vezi toată discuția)