avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere inregistrare audio sedinta judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere inregistrare audio sedinta judecata

Am facut urmatoarea cerere:
...Solicit, in temeiul dispoziţiilor art. 231 alin (2) C.pr.civ. si art. 163 alin. (8) din Regulamentul aprobat prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii 212/8 din 18.06.2009, eliberarea unei copii a procesului-verbal şi a înregistrarii audio a şedinţei de judecată din ziua de 11.11.2014, completul C 2 - LM – FOND, pana cel mai tarziu la termenul dosarului din data de 2.12.2014.
Totodata solicit si grefierului sa stabileasca plata necesara, conform indicatiilor Guvernului Romaniei, care nu va depăşi mărimea cheltuielilor suportate de instanţă pentru eliberarea copiei, pe care ma voi obliga sa o achit la eliberarea copiilor solicitate.
Mentionez ca aceasta inregistrare imi este necesara pentru a aprofunda mai multe explicatii furnizate de catre instanta, pe care nu am avut posibilitatea de a le retine in sala in timpul sedintei de judecata, precum si a verifica daca in încheierea de ședință s-a consemnat in mod corespunzator tot ceea ce s-a discutat în timpul ședinței, avand in vedere amploarea acesteia - fiind audiati 3 martori si aplicat interogatoriu.

Ce ma fac daca instanta imi va respinge cererea???
Cand am depus-o la registratura, a zis functionarul de acolo ca trebuie sa intre in atentia completului... imi pare evident ca completul nicidecum nu va fi de acord sa elibereze inregistrarea... avand in vedere ca vreau sa o folosesc sa probez abuzul in serviciu!
Ce pot face????
~ Conținut șters la cerere ~
Deocamdata, cu regret va anunt ca nu aveti nici o sansa ! Inspectia judiciara din cadru CSM nu vede nimic in neregula cand un judecator minte (spune altceva decat spune litera legii, ori ascunde adevarul relevat de probe). CEDO respinge rapid plangerile privind solutiile date in Romania (accepta sa judece doar abateri procedurale bine sustinute); Parchetul nici nu cerceteaza daca in exercitarea atributiilor de serviciu, judecatorul savarseste o fapta penala, etc
Singura solutie ar fi sa creem masa critica necesara schimbarii unor conceptii. Judecatorul care nu se supune legii si numai legii trebuie pedepsit conform legii valabile pentru restul lumii. Asocierea in vederea savarsirii de fapte penale sau ascunderea unor astfel de fapte nu pot ramane „solidaritiate de breasla” O particularitate a justitiei romane este toleranta aratata minciunii (condamnata extrem de aspru in mai toate tarile civilizate), si blandetea pedepselor aplicate judecatorilor dovediti corupti, fara dubiu.

Cazul de complicitati semnalat de dvs e banal, dar nimeni nu sesizeaza pericolul pierderii increderii publice in justitie. Multi isi imagineaza ca pedepse aspre aplicate celor care isi fac singuri dreptate, spiritul de gasca, sau mai multi paznici, mai bine dotati, rezolva problema.

Eu consider justitia in forma reglementata de dreptul modern (rastalmacit in Romania) ca cea mai buna solutie pentru a impune domnia legii. Se poate aplica insa de judecatori onesti, responsabili, independenti ierarhic (supusi legii si numai legii - practic, nu teoretic)
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
ContSters336364, utilizator
Buna seara !
ESTE FOARTE IMPORTANT SA STABILITI , CE DORITI !!!
1)Sa ve razboiti cu judecatoarea sau sistemul ?
2) Sa incercati sa gasiti o cale de a va judeca corect ?
Personal cred ca puteti cere stramutarea procesului prezentand situatia de fapt - daca este cea indicata de dvs -
iar sotia sa este chiar la sectia de conflicte de munca, colega cu judecatoarea din dosarul meu!

Va tin pumnii ! Din pacate. cu plangerea la CSM , trecand si eu prin aceste furci caudine , nu am rezolvat nimic , dar nimic ... EI - EI FAC PARTE DIN ACELASI SITEM - APROPAPE UNITAR ..ca sa zic asa , SUNTEM O TARA DE CARACTERE PENIBILE ...de ce credeti c au legat justitia la ochi ?!? PENIBILI DE INTERESATI !!!!
Daca as avea banii necesari, v as platii eu unul dintre cele mai renumite cab de av ...
IMI PLACE MAXIM DESPRE PC DVS DE VEDERE !!
Eu vreau tot!
Am cerut stramutarea, insa Curtea de Apel a respins cererea.
Nu stiu cum sa comentez... 50% sunt de parerere ca este posibil sa fie intemeiata solutia, de vreme ce mai toti judecatorii au soti avocati... daca asta ar fi temei de stramutare, atunci nu s-ar mai judeca nimic in judet :)
Insa, daca si CSM face pare din acelasi sistem ticalosit... atunci cu siguranta ca acesta isi intinde tentaculele si peste Curtea de Apel, care e la cateva sute de metri de Tribunal... daca pana si CSM, care e in capitala, e in exact aceeasi tagma!

In cu totul alta ordine de idei, ma ingrozesc cumplit ca poporul e atat de indobitocit, incat sa castige politicieni alegeri, politicieni care promit sa consfinteasca acest stat-mafiot-in-stat care este sistemul de justitia din Romania!
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
aidu, utilizator
Nu există diferențe prea mari între justiția din RO și din celelalte state UE.
Principiile sunt aceleași iar legislația de la noi s-a aliniat în mare măsură legislației UE, aceasta fiind una dintre condițiile de aderare.
Puteți lua, de exemplu, codurile civile sau de procedură civilă din oricare dintre statele europene continentale și veți avea surpriza să constatați că au prevederi similare.
În ceea ce privește aplicarea lor, trebuie să știți că în alte state, părțile nici nu au deschise atâtea căi de atac a dispozițiilor instanței ca și la noi.

Ar trebui să gândiți mai mult rațional și mai puțin emoțional.
Întradevăr că nu e ușor să faci asta atunci când ai un proces pe rolul unei instanțe, proces care are efecte directe asupra ta, dar asta nu înseamnă că poți generaliza nemulțumirile personale cu privire la sistem.

Referitor la cauza concretă pe care o aveți, după cum vă spuneam, cel mai indicat ar fi să căutați un avocat specializat în acel gen de cauze care să studieze în detaliu dosarul.

Dacă e vorba de strămutare, cererea trebuia făcută în așa fel încât CA să fie convinsă de motivele invocate. Citiți partea cu strămutarea din C.pr.civ. cu atenție și vedeți care sunt cazurile de strămutare. Acestea sunt enumerate strict și limitativ, deci nu se poate cere strămutrea pentru orice. Faptul că avocații au rude sau soți printre judecători nu poate constitui de plano un motiv de strămutare.

Cu privire la apelul împotriva modalității de administrare a probelor, acesta se face doar odată cu fondul cauzei.
Din câte am înțeles e vorba despre contestarea administrării unor probe. Aceasta se poate face după pronunțarea instanței de fond, prin apel. Apel „odată cu fondul” nu înseamnă că trebuie atacat fondul ci că o anumită încheiere poate fi atacată doar la momentul procesual la care se poate declara apel pe fond. Vă dați seama cum ar fi și cât ar dura un proces dacă închierile de la fiecare termen ar putea fi atacate separat cu apel?
Dacă sunteți nemulțumit de modul în care a fost audiat un martor, puteți cere în apel reaudierea acestuia. Acolo va fi audiat de alți doi judecători. E greu de crezut că atât judecătorul de la fond cât și cei doi din apel sunt părtinitori, atâta timp cât repartizarea dosarului e aleatorie atât la fond cât și în apel. Dacă ar fi așa, ar însemna ca toți judecătorii de la fond și de la apel să aibă ceva împotriva D-voastră, condiții în care soluționează zeci de dosare la un termen de judecată, ceea ce nu prea are nici o logică.

În legătură cu părerile personale despre „stat-mafiot”, „sistem ticăloșit”, etc., acestea în mod sigur nu vă vor ajuta să vă rezolvați problema.
După cum spuneam, o soluție favorabilă puteți obține cu profesionalism. Pentru asta trebuie să raționați cât mai limpede, să colaborați cu un bun avocat și să nu vă lăsați influențat de emoții și de tot felul de povești dezbătute pe la tv.
În plus, încercați să nu confundați magistrații cu politicienii și nici justiția cu politica.
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz grav judecator aidu aidu Va rog foarte mult sa ma ajutati, deoarece situatia mea este disperata! Judecatoarea mi-a masacrat probatoriul. Mi-a cenzurat toate intrebarile pe care urma ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Pot ataca o decizie a iccj prin care se refuza stramutarea unui dosar de la curtea de apel ploiesti ispires ispires Am o decizie a ICCJ care respinge cererea de stramutare a unui dosar de la Curtea de Apel Ploiesti. Sunt mai multe decizii potrivnice mie care arata o ... (vezi toată discuția)