Patrick_ a scris:
Nu există diferențe prea mari între justiția din RO și din celelalte state UE.
Pai diferenta e ca m-am dus in Anglia la proces si cred ca nici n-au institutia stramutarii acolo!
Nu cred ca a trecut vreodata cuiva prin cap sa fie colega judecatoarei sot-sotie cu avocatul unei parti!
Pe cand la noi ASTA E REGULA !!!!
La ei nici macar nu exista asemenea exceptie, care la noi este regula.
Dacă sunteți nemulțumit de modul în care a fost audiat un martor, puteți cere în apel reaudierea acestuia.
Apropos, pot sa solicit indepartarea marturiei unuia de pe fond?
In ce conditii? Care sunt textele de lege relevante?
E greu de crezut că atât judecătorul de la fond cât și cei doi din apel sunt părtinitori,
Spre deosebire de Tribunal, nu am nicio dovada in ceea ce priveste Curtea de Apel.
Dar, in alta ordine de idei, nu am nicio experienta cu CA, incat sa fi avut posibilitatea sa acumulez dovezi.
Gasesc irational sa absolv din principiu CA de posibilitatea de a exista partinire...
deoarece pe acelasi principiu, pur teoretic, as fi putut sa absolv si Tribunalul!
Ceea ce ar fi contrazis covarsitor realitatea practica!
Deci, sub acest aspect, sper, intelegeti ca nu astept deloc cu bratele deschise calea de atac, fiind ultima sansa.
Asta nu ar fi rational, ci ar fi naiv.
repartizarea dosarului e aleatorie atât la fond cât și în apel.
Sansele sunt de 4% sa pice 2 dosare la unul acelasi complet.
Pe fondul scandalului de coruptie privind manipularea sistemului informatic pentru a ocoli repartizarea aleatorie a dosarelor, in care judecatoarele Antonela Costache si Viorela Dinu au fost arestate preventiv pentru trafic de influenta si luare de mita, readucand in atentia mediatica raportul sectiei judecatori a CSM aprobat prin hotararea 1176/16.12.2009, privind controlul tematic pe distribuirea aleatorie a cauzelor in sistem informatic ECRIS, prin care erau recunoscute vulnerabilitatile sistemului, dar ca pana in prezent nu s-a actionat in niciun mod pentru rezolvarea problemelor structurale.
De asemenea, in conditiile in care jumate din magistratii intervievati de catre Institutul de Politici Publice (50.1% dintre procurori si 44.8% dintre judecatori) considera ca sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor poate fi influentat sau viciat.
o soluție favorabilă puteți obține cu profesionalism.
De acord. Insa ati facut o omisiune:
CU PROFESIONALISMUL TUTUROR.
degeaba sunt eu profesionist, daca judecatorul e mafiot.
Avocatul cu care colaborez mi-a spus toate lucrurile astea, privitoare la coruptie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!