avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o persoana si am dat si toate actele masinii in original , eu am ramas doar cu contractul de vanzare cumparare si cu plata impozitului pe cap. Persoana careia am vandut masina nu a inmatriculat-o asa ca l-am dat in tribunal unde s-a hotarat urmatoarele:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul în contradictoriu cu pârâtul şi, în consecinţă: Constată că între reclamant şi pârâtul a intervenit, în data de 22.08.2012, vânzarea-cumpărarea autoturismului Dacia 1310 L, . Obligă pârâtul să se efectueze formalităţile necesare pentru radierea acestui autoturism din evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule şi din evidenţele fiscale, de pe numele reclamantului şi transcrierea acestui autoturism pe numele pârâtului, iar în caz de refuz, prezenta hotărâre ţine loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalităţi. Pronunţată potrivit art. 396 alin.2 Cod procedură civilă la data de 03.02.2014.
Problema mea este ca am fost la organele competente ca sa imi radiez masina de pe numele meu cu aceasta hotarare si au zis ca nu e buna. Eu ce pot sa fac in continuare? Astept urgent raspuns.
Va multumesc anticipat.
Cred ca trebuie sa insistati ... eventual ar putea sa citeasca si functionarul hotararea.
L-ati notificat pe cumparator? Daca nu, de unde sa stie cei de la evidenta autoturismelor ca i-ati cerut cumparatorului sa puna in aplicare hotararea?

Trimiteti-i cumparatorului o notificare (prin executorul judecatoresc) prin care stabiliti un termen pentru indeplinirea formalitatilor de radiere. Daca nu se conformeaza, solicitati radierea, depunand si notificarea. In caz de refuz, cereti un raspuns in scris.

Refuzul radierii poate fi atacat in contencios administrativ, actiune indreptata impotriva autoritatii care raspunde de inmatricularea si radierea autoturismelor.

Puteti incerca si o adresa catre respectiva autoritate, in care sa le puneti in vedere ca veti face plangere pentru abuz in serviciu.
Buna ziua, referitor la ceea ce m-ati intrebat "daca l-am notificat pe cumparator "...hotararea judecatoreasca a fost trimisa si lui avand 30 zile la dispozitie sa faca demersurile legate de radierea autoturismului de pe numele meu si sa il inmatriculeze pe el. A avut suficient timp sa procedeze la inmatricularea autoturismului si nu a facut-o. Cred ca e un drept al meu sa radiez masina MEA, care mai mult decat sigur ca e scoasa din circulatie, in sensul ca nu se mai circula cu ea, poate nici nu mai exista si eu platesc taxe dupa ea.
Multumesc tuturor celor care şi-au rupt un pic din timpul lor ca să îmi dea un sfat cu privire la cazul meu. Daca mai aveti idei sau sfaturi , vă rog să mi le transmiteţi. Vă mulţumesc.
MarianBratu a scris:

Cred ca trebuie sa insistati ... eventual ar putea sa citeasca si functionarul hotararea.


Am lasat o copie.

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)