avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o persoana si am dat si toate actele masinii in original , eu am ramas doar cu contractul de vanzare cumparare si cu plata impozitului pe cap. Persoana careia am vandut masina nu a inmatriculat-o asa ca l-am dat in tribunal unde s-a hotarat urmatoarele:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul în contradictoriu cu pârâtul şi, în consecinţă: Constată că între reclamant şi pârâtul a intervenit, în data de 22.08.2012, vânzarea-cumpărarea autoturismului Dacia 1310 L, . Obligă pârâtul să se efectueze formalităţile necesare pentru radierea acestui autoturism din evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule şi din evidenţele fiscale, de pe numele reclamantului şi transcrierea acestui autoturism pe numele pârâtului, iar în caz de refuz, prezenta hotărâre ţine loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalităţi. Pronunţată potrivit art. 396 alin.2 Cod procedură civilă la data de 03.02.2014.
Problema mea este ca am fost la organele competente ca sa imi radiez masina de pe numele meu cu aceasta hotarare si au zis ca nu e buna. Eu ce pot sa fac in continuare? Astept urgent raspuns.
Va multumesc anticipat.
alexistintin a scris:

cum adica nu pe ei ii obliga ?? ba chiar pe ei ii obliga si asta o spune instanta prin "iar în caz de refuz, prezenta hotărâre ţine loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalităţi"

Mai citiți odată dispozitivul hotărârii și veți vedea că autoritățile au dreptate. Nu pe ei îi obligă să radieze mașina ci pe pârât, care era cumpărătorul.

Deci vânzătorul s-a judecat cu cumpărătorul, iar acesta din urmă a fost obligat de către instanță la radierea autoturismului. Soluția instanței este corectă.

Este vorba de obligația de a face la care a fost obligat cumpărătorul. Cei de la radieri nu au nici o obligație. Cumpărătorul trebuie să meargă să o radieze.

În aceste cazuri se poate obține o hotărâre judecătorească prin care cumpărătorul, adică partea care nu-și execută obligația poate fi obligat la amenzi cominatorii pe fiecare zi de întârziere. Dacă va vedea că trebuie să plătească pentru fiecare zi de întârziere în mod normal se va grăbi să radieze mașina.

Pentru a vă lămuri mai în detaliu vorbiți cu un avocat, sau chiar cu un executor care să vadă hotărârea și vă va spune ce trebuie să faceți.

Didina0 a scris:

Mi-au spus ca nu pe ei ii obliga sa radieze masina. Dar celui caruia am vandut-o a avut timp de cativa ani sa o inmatriculeze si nu a facut-o. Si ca imi trebuie o decizie de la judecatorie ca ii obliga pe ei sa o radieze ,dar masina scriptic(eu platesc impozit pe ea ) e pe numele meu. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe.

Cam au dreptate.
Paratul este obligat.

Era bine sa va fi judecat altfel.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Didina0 a scris:

Mi-au spus ca nu pe ei ii obliga sa radieze masina. Dar celui caruia am vandut-o a avut timp de cativa ani sa o inmatriculeze si nu a facut-o. Si ca imi trebuie o decizie de la judecatorie ca ii obliga pe ei sa o radieze ,dar masina scriptic(eu platesc impozit pe ea ) e pe numele meu. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe.

Cam au dreptate.
Paratul este obligat.

Era bine sa va fi judecat altfel.

Buna ziua,
cum adica sa ne fi judecat altfel? dar daca in Hotarare specifica , ca IN CAZ DE REFUZ din partea cumparatorului , actul tine loc de act apt pt demersurile respective. Atunci ce inseamna acest paragraf?
Si eu sunt interesat ce inseamna "actul tine loc de act apt pt demersurile respective".

Am crezut ca este suficient sa se faca schimbarea. In alta ordine de idei este legal ca autoritatile sa pretinda un impozit de la vanzator pentru obligatia neonorata de cumparator?

Poate cumparatorul a decedat si nu are mostenitori si dupa vreo 10 ani masina (devenita rabla autentica) va fi dusa la fier vechi de catre stat fara a exista posibilitatea de identificare a acesteia (fara nr si fara serie sasiu vizibila datorita acoperirii de rugina).Ce face vanzatorul? plateste impozit pe veci?
MarianBratu a scris:

Si eu sunt interesat ce inseamna "actul tine loc de act apt pt demersurile respective".

Am crezut ca este suficient sa se faca schimbarea. In alta ordine de idei este legal ca autoritatile sa pretinda un impozit de la vanzator pentru obligatia neonorata de cumparator?

Poate cumparatorul a decedat si nu are mostenitori si dupa vreo 10 ani masina (devenita rabla autentica) va fi dusa la fier vechi de catre stat fara a exista posibilitatea de identificare a acesteia (fara nr si fara serie sasiu vizibila datorita acoperirii de rugina).Ce face vanzatorul? plateste impozit pe veci?

Asta as vrea si eu sa stiu. Sau poate cumparatorul si-a schimbat domiciliul si nu il mai gasesc , ce se intampla in situatia asta?

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)